Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Танев: Който ме наследи, трябва да е благодарен!
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 29.01.2016Коментари (4)1254
©
Образователният министър Тодор Танев разкри, че е разбрал от журналисти за поисканата от премиера Бойко Борисов оставка.

"Все още не съм разговарял с него. Това обаче няма значениe, той вече е поискал оставката ми и аз ще се съобразя, защото той ме е назначил. Ще я депозирам в парламента, както му е редът", каза Танев пред Нова тв.

"Като екип сме изпълнили това, което се е искало от нас. Обсъдили сме това предложение, подчертавам предложение за промяна в учебния план. Оставили сме го на сайта да събира коментари и оценки, къде е вината ни. Тръгнала е и подписка от две градчета, с която искам да се запозная", допълни той.
"Възможно е да имаме пропуски, всеки прави грешки. Нещата тръгнаха преди една година от изказването ми за Менделеев и Ломоносов. С едни и същи 10 лева журналистите купиха сто пъти хляб. Това е нелепо просто", каза още министърът в оставка. 

По думите му зад оставката му се крие една от големите партии, която не е националистическа и не е ДСБ. "Нямам документи, така ми е по-добре да не казвам имена. Тази партия иска съвсем друго правителство и се подготвят нещата за предсрочни избори", обясни Танев.
Според него е много важно Борисов да има стабилно правителство, "но се опасявам, че този акт ще доведе до ефекта на доминото".

"Ще има последствия, в Реформаторския блок ще се карат кой да бъде наследникът ми. Ще поставят някоя политическа фигура. Бях за кратко на срещата на Реформаторския блок вчера, но ми беше неудобно да остана. Много е смешно да гледаш политици, техните коли са само с първа скорост, изключително праволинейни", разказа Танев.
Той обяви още, че ще се върне към преподавателската си дейност. Има предложения да води лекции в американски университет. Освен това планира да оглави гражданско движение към Реформаторския блок.

"25 г. се говори за това робство как се казва. За мен това си остава робство, независимо как някои искат да го наричат. Има различно робство - духовно, политическо... Хората се подведоха по заглавията, не разбраха, че става дума за предложение на министерството. Срокът бе то да остане един месец на страницата ни в интернет и след това щеше да бъде променено", добави министърът с поискана оставка.
Той недоумява как вече 5 г. не може да се определи точното понятие.

"Обърнахме се към историците, които най-добре могат да определят. Даже другата седмица имахме среща, но не знам дали ще се състои. Никой не може да ме хване, защото съм постъпил по всички закони", настоя той.
Танев е категоричен, че не е имало нужда да обясняват, че отпадането на Паисий Хилендарски също е било предложение, а не решение, защото това го е пишело на сайта.

"Който и да дойде след мен, трябва да ми е благодарен за състоянието на министерството, което ще завари. Нека той да се бори с това да приближи бизнеса до образованието, защото те винаги са били много раздалечени. Аз искам да има дуално образование след средно, защото сегашните професии трябва да се актуализират постоянно. Законопроектът е готов и го поднасям на тепсия както на наследника ми, така и на българското общество", завърши професорът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Че къде да води лекции освен в САЩ.Само от там идват нарежданията за "османското присъствие".Да си взема дебеланката с него и айде навън.
+2
 
 
Смърт за тебе безродник,че остави турци да те командват ! Безгръбначно !!
Aнонимен
на 29.01.2016 г.
+2
 
 
Не мога да разбера кой е по по- по- нагъл и проЗд -тоя тюфлек или Лили винетката? Мисля да пусна едно допитваме- ако мислиш, че тоя тюфлек е по-проЗд-тегли му една майна Ако мислиш,че Лили винетката е по по по-тегли й две майни!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Зърнената сделка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: