Таско Ерменков: Правителството бе подчинено на хора с бизнес интереси

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:42 / 25.07.2014
955
"Правителството имаше зависимости от кръгове, свързани с банкови системи, медийни изяви, медийни империи. Подчинено бе на хора с бизнес интереси. Не бих рекъл, че правителството е обслужвало бизнес интереси на стойност, имаше не съвсем прозрачна политика на вземане на решения. Но в по-голямата си част вършеше добре работата си".

Това заяви пред bTV Таско Ерменков от БСП в коментар, след като преди ден избра непопулярната позиция да не подкрепи оставката на кабинета "Орешарски".

Той обяви още съществуването на "обвързаности", но попита риторично дали в последните 25 години е имало правителство, което да е било напълно независимо.

Депутатът каза, че социалистите са били наказани от избирателите си на евровота, защото са се опитвали да правят компромиси "в името на една стабилна държава", но е липсвала прозрачност "кой кога взима решенията". Често пъти в парламента пък са били взимани спонтанни, а не аргументирани решения.

Ерменков отново заяви подкрепата си към бившия кабинет, а за гласувалите "за" оставката му каза: "Тези, които гласуваха "за", го направиха не защото са против това правителство, а защото осъзнаха, че няма живот - не защото е лошо, а защото парламентът не отговаряше на неговия капацитет".

На въпрос дали БСП ще спазят трите изисквания, които президентът постави вчера пред парламента, депутатът заяви, че са съгласни с актуализацията на бюджета на НЗОК, но не и на държавния; банковият въпрос трябвало да се решава от БНБ; а вариант служебен кабинет, който да се ползва с правомощия на редовния, бил опит на държавния глава да спести на държавата парламент.


Виж коментарите (0)

Още по темата (358):
20.07.2017 Във Варна глобиха мъж с 1000 лв., гласувал два пъти на парламентарните
избори
27.04.2015 Фрапиращи несъответствия с партийните пари на Атака и ББЦ
28.01.2015 Любен Дилов-син и Росен Петров ще съдят Николай Бареков
13.01.2015 И Нешка Робева се отрече от Бареков
27.12.2014 Местан: Избори, ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт
24.12.2014 "Преса": Никой не иска съюз с Бареков
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).