Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Татяна Събчева: Цялото ми око се наду и "цъфна", повече никога няма да споря с полицаи!
Автор: Цвети Тончева 13:44 / 16.03.2022Коментари (11)867
Младата жена, която бе осъдена на пробация за хулиганство спрямо полицаи, разказа за Plovdiv24.bg своята истина за инцидента, станал на 25.10.2020 г. по бул. "Васил Априлов". "Вие, медиите, сте единственото спасение за граждани като мен, които нямаме връзки, защото е явно, че системата работи срещу нас“, каза 33-годишната Татяна Здравкова Събчева.

По думите й тя е жертвата, а не полицаите и нищо, описано в обвинителния акт, не е истина, а е пълна измислица“. Миналия ден Татяна бе осъдена на 9 месеца пробация за тежко хулиганство по съкратената процедура, с признаване на вина. Между нея и прокуратурата бе подписано споразумение. Тя бе осъдена да плати и разноските по делото, както и хонорара на адвоката на пострадалия полицай в размер на общо близо 900 лева. В залата момичето се разплака. Явно от гняв.

"В 21.00 часа в неделя вървях пеша, за да си взема вечеря и да се прибера, живея наблизо. Нито съм пила алкохол, нито съм била с автомобил. Попаднах на полицаи, които лепят глоби на неправилно паркирали автомобили пред павилиона за гироси и влязох в спор с тях. Питах ги защо лепят там, а не отидат на друг оживен булевард, където движението е натоварено.

Забелязала съм, че го правят винаги там, лепят, после въртят в кръг и отново лепят на новоспрелите. Повече няма да си позволя никога да взема гражданска позиция и да вляза в спор с полицай след този случай“, зарича се младата жена.

По думите й нещата ескалират и буквално за две секунди тя бива "сгъната и мушната“ в полицейската кола, а след това откарана във Второ РУ. "Бяха двама огромни мъже, не можех да се съпротивлявам въобще. Ядосаха се, че си позволявам да кажа нещо.

Започнахме да викаме на висок тон, аз им казах, че нямат право да ме задържат, че искам адвокат, но всичките ми права бяха нарушени, не ми позволиха в началото да говоря по телефона. Нещо повече – започнаха да ме блъскат и да ме ритат, караха ме да подпиша някакви документи, но аз отказвах, блъскаха ми главата в радиатора и в стената и цялото ми око се наду и "цъфна". Като видя това, единият от полицаите ги накара да спрат, че се виждало.

Скулата ми беше ожулена, гърбът ми също беше в синини. Това беше кошмарно арестуване. Държаха ме 24 часа в ареста, без вода, без храна. А след това ми казаха: "Сега ще ти спасим живота и ще видим следващия път дали ще си позволиш да отговаряш на полицаи".

Като ме пуснаха, отидох направо при лекар, който ми издаде медицинско. Всичко ме болеше, медикът не можа да повярва, като видя синините ми, че това се е случило на момиче. Лекарят дори коментира, как тези от Второ РУ не се били научили, че не трябва да се бият хората.

Не стига, че аз съм битата, но и ме обвиниха за хулиганство и нападение на полицаи. Единият от тях имал травма в гърдите – та аз да не съм каратист. Пълни лъжи, и се подкрепят един друг. Единственото ми спасение бяха записите, но те са ги унищожили. Срещу системата в България не можеш да се бориш, особено, ако си обикновен човек, като мен“, разказа още Татяна.

Пак по думите й полицаите имат готова схема, която прилагат на много граждани като нея, като ги забъркват в такива ситуации. И след това ги изнудват за пари, като им предявяват различни обвинения.

В нейния случай единият от полицаите я обвинява за обида с частен иск за 1500 лева. Тя подписва споразумение и ги плаща "за да спре да се чувства обиден“. Второто обвинение е за тежко хулиганство, на което станахме свидетели. Тук жената ще трябва да заплати до пет дни близо 900 лева.

По време на делото адвокатът на другия полицай я информира, че завеждат ново дело срещу нея, с иск за 4000 лева, за лека телесна повреда, за това, че го е одраскала. "Това е схемата към потърпевши от подобни случаи. В тази схема дори може да са замесени и адвокати. Пишат ми много хора, подкрепят ме, знаят за много подобни случаи с обикновени хора. Сега трябва да плащам, ще тегля заеми и ще плащам. С една заплата няма как да покрия тези дела“, твърди Татяна Събчева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Цъфна колко си проста. И снимката си си сложила да те разпознават и сочат с пръст !
+1
 
 
Не мога да толерирам поведението на госпожата. Да започне да се Заяжда с полицаи изпратени да вършат работа ей така, защото решила нещо си... А ми няма как да толерирам подобно поведение.
+3
 
 
Ей за това изявление трябва още едно дело да и заведат.Вървяла си ей така и я хванали,закарали в районното и я пребили.
на 16.03.2022 г.
+4
 
 
Ами ще лепят!!!! Аман от наглите селтаци които са за "малко"... ама са за малко на този свят!!!! Виждал ц=съм сценка там как полицаят лепи и наглият селяндур спира отпред и се обяснява на как бил спрял само за да хапне!!! Ей, галоши смотани които спирате навсякъде където ви падне, спрете да се мислите за велики патрони със селски манталитет!!!
0
 
 
Напълно вярвам на написаното от жената. Няма какво да се кахъри, ами да напуска държавата, което следва да направи и всеки уважаващ се човек.
+3
 
 
майко мила :D:D:D, от къде ги изравяте тия "ценни" кадри, молим те, не взимай гражданска позиция, мълчи, щото дрънкаш страшни глупости, лошото е, че си вярваш и полицайте биле едри, ами кви да са , твърде много "граждани" има в Пловдив
+2
 
 
Хем пила,хем невинна!!!Патка проста,такива като вас са опасни за всички на пътя!
+9
 
 
Значи според тая селска бичкия бул. "Васил Априлов" не е оживен булевард и е нормално да спират коли пред гиросите, запушвайки цялото платно и то точно преди кръстовището, където и без това стават колони чакащи за ляв завой???
+5
 
 
Поне си си научила урока. В една друга държава, на около 7000 км от тук, при нападение на полицай сега нямаше да даваш интервю.
+2
 
 
татянче,това ти ли си или дъщерята.Полицаите наистина са боклуци ,ама ти си имала свестен адвокат-защо не и каза на Росито за цялата схема.Тя поне не се страхува от полицейските постановки.Или ти лъжеш много и търсиш съчувствие или полицайчетата лъжат и търсят парички.Ще си проличи по бъдещото ти поведение.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: