Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Теленор официално обяви търговския старт на своята 5G услуга в България
Автор: Екип Varna24.bg 15:39 / 10.06.2021Коментари (0)879
Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор България
Теленор България обяви официалния старт на своята 5G мрежа в страната. Компанията демонстрира ненадминатото качество и капацитет на мрежата от следващо поколение с тест за скорост на живо по време на специално събитие в Бургас.

Гостуващите клиенти на Теленор станаха свидетели на скорости достигащи до над 1.5 гигабита в секунда за сваляне и 113 мегабита за качване на данни, демонстрирани паралелно чрез няколко приложения на 5G. На специалното събитие за търговския старт на 5G Теленор направи серия от демонстрации, които да покажат възможностите на новата технология, като репортаж на живо в 4K качество, виртуален гейминг, както и виртуални симулации на различни приложения на 5G в няколко индустрии.

5G от Теленор е вече достъпно в повече от 60 населени места в цялата страна, включително столицата София, Бургас, Варна и Пловдив, по-големи градове и морски курорти. Теленор бе първият мобилен оператор в България, който през 2019 година направи серия от демонстрации на възможностите, които новата технология предлага. Сред тях бяха – първият 360-градусов медицински преглед от три различни локации, както и първият концерт, излъчен благодарение на 5G.

Теленор обяви, че започва да предлага и фиксиран интернет достъп чрез 5G. Услугата предоставя широколентови услуги до дома благодарение на безжична мобилна технология. Всички нови и настоящи клиенти вече ще имат достъп до много високи и стабилни интернет скорости, които ще достигнат до тях чрез висококачествената и надеждна 5G мрежа на Теленор.

"Откакто осъществихме първия 5G видео разговор през 2019 година, ние учим, тестваме и развиваме своята мрежа, за да можем да предложим на клиентите си възможно най-доброто 5G изживяване. Сега е точният момент и с голяма гордост ние даваме началото на своята 5G услуга за всички наши клиенти", каза Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор България. "Днес Теленор отваря нова страница в своя принос за дигиталната трансформация и развитието на цифровото общество в страната. Кауза, в която инвестираме през последните 20 години и ще продължим и в бъдеще. Осигуряването на възможно най-доброто клиентско преживяване в нашата мрежа, както и създаването на благоприятни условия за клиентите и бизнеса по отношение на това винаги да имат достъпен, бърз и сигурен онлайн живот, остава наш водещ приоритет“, добави г-н Кинг. 

Към момента над 55% от устройствата в портфолиото със смартфони на Теленор поддържат 5G свързаност. Клиентите на телекома ще имат достъп до повече от 30 5G устройства от различен ценови клас, напълно готови да работят в 5G мрежата.

"Стремежът ни е да предоставим 5G на всички. Ето защо ще предложим 5G на всички наши клиенти без допълнителни разходи, като част от всички наши тарифни планове с договор. Уверихме се, че сме изградили необходимата 5G екосистема, която да даде възможност за успешното внедряване на новата технология, започвайки от качествената мрежа от световна класа, минавайки през достъпните тарифни планове и стигайки до предлагането на широк спектър от 5G устройства. Основавайки се на най-добрата 4G мрежа, четирикратно сертифицирана Bets in Test, разработихме 5G технологията, целяща да доведе до предоставянето на бързо, надеждно и защитено мобилно изживяване", каза Богдан Узелац, главен търговски директор, Теленор България.

До средата на следващата година Теленор планира бързо разширяване на покритието на мрежата си, благодарение на което да заеме лидерска позиция в качеството и покритието на 5G мрежата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: