Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Темата за рециклирането оживява във вдъхновяваща любовна история
Автор: Екип Varna24.bg 14:20 / 01.04.2021Коментари (0)1491
©
Как една общественозначима тема като рециклирането оживява във вдъхновяваща любовна история? Отговор на този въпрос дава Лидл България в своето видео, озаглавено "Една история за пудинги, любов и още нещо“. То е част от информационната кампания, която компанията стартира наскоро под мотото "Рециклирането има смисъл“. Нейната цел е да популяризира намаляване употребата на пластмаса и да стимулира нейното рециклиране.

А какъв по-добър начин да постигнеш това, ако не през вечната тема за любовта? Именно този подход избират от Лидл България и агенция Saatchi & Saatchi Sofia, които стоят зад творческата концепция на видеото. Главната роля в него е поверена на две изключително симпатични лица – 22-годишния Борис Иванов и 24-годишната Анна Сабанджиева, чиято история ни напомня, че рециклирането има смисъл, когато сме заедно.

Тяхната лична история се оказва не по-малко интересна и вдъхновяваща. От 4-ти клас Борис живее в САЩ, където завършва гимназия и колеж. Израснал в семейство на тенисисти, именно на корта близките му виждат неговото бъдещо развитие. Съдбата обаче има други планове – в 9-и клас влиза в женския образ на Една Търнбалд от мюзикъла "Лак за коса“ – роля, която във филмовата адаптация е поверена на Джон Траволта. Така се ражда любовта му към актьорското майсторство и категоричното решение, че иска да бъде актьор. Следва още по-засилено изучаване на актьорската професия, както и академията на Димитър Маринов в Лос Анджелис, от когото и до днес помни думите, че ако човек е роден актьор, рано или късно го осъзнава. COVID-19 обаче го връща в България, където продължава да търси своя път към сцената. Признава, че освен театъра, все повече го привлича и киното, а за мечтаната роля го вдъхновява не кой да е, а Хийт Леджър и брилянтното му превъплъщение в образа на Жокера от филма "Черният рицар“.

Творческия път в живота избира и Анна – нейната сцена обаче е модата. Завършва "Моден дизайн“ в Нов български университет, след което за период от няколко години развива свой собствен моден бранд. Работи като асистент стилист и не спира да шие както за себе си, така и за различни музика
©
лни клипове. Към модния дизайн добавя и още една своя страст – изработката на бижута – пръстени и обици тип ear cuff, както и нови творчески планове – като деконструиране и пачуърк (patchwork) на винтидж дрехи. "Нямаме нужда от толкова много дрехи. Знаете ли например, че от 1-2 мъжки облекла може да се получи страхотен дамски топ?“, казва Анна. Именно това я вдъхновява да се насочи към устойчивото производство, като дава нов живот на старите дрехи. В чужбина това отдавна е тренд, затова вярва, че новото й начинание ще намери своите съмишленици и тук.

Също както и рециклирането – и Борис, и Анна правят своите малки крачки в тази посока. Стараят се да изхвърлят разделно, не ползват сламки и залагат на торбички за многократна употреба. Знаят, че могат много повече. Затова с удоволствие участват във видеото на Лидл България – за да популяризират темата и за да покажат и на останалите, че малките стъпки водят до голямата промяна и че когато сме заедно, рециклирането има още по-голям смисъл.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: