Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
“ежка лична драма превърна живота на мъж от ¬арна в истински ад
јвтор: ѕламена Ќиколова 14:09 / 08.01.2020 оментари (38)37945
©
»люстраци€
“ежка лична драма, превърна живота на мъж от ¬арна в истински ад. —лед дълги години всеотдайни грижи за любимата жена и нейни€ син, човекът разбира, че е предаден. –азочарованието е толкова силно, болката от "чернатаУ неблагодарност и разочарованието от предаденото доверие толкова болезнени, че го вод€т до отча€ние. „овекът не се храни, не може да спи и твърди, че н€ма желание за живот. ћъжът пожела да сподели сво€та истори€, за да предпази други хора от подобна ситуаци€.†

Varna24.bg публикува драматичната изповед на 66-годишни€т варненец, без редакторска намеса:

"ќт 1992 г. живе€ с жена, ко€то е разведена. «апознахме се, станахме близки, решихме да живеем заедно. —лед два месеца научих от не€, че има дете, което тогава беше на 4 години. ƒетето беше отглеждано от прабаба му и прад€до му в едно село край Ўабла, възрастни, добри хора. √рижиха се за него според своите собствени разбирани€ и възможности. “о €деше само пържени картофи и лютеница, намазана на филии хл€б. ∆ената искаше да сключим брак и да имаме свое дете. Ќе пожелах, защото според моите виждани€ не е достатъчно само да имаме деца, но и да можем да се грижим за т€х, да ги възпитаваме, да им отделим нужното време и внимание.

–еших, че ще посвет€ силите си на нейното дете. ћного насто€вах, и се получи, да приберем детето от бабини€ дом. «ажив€х в нейното жилище във "¬ладиславовоУ 302 блок. јпартаментът беше в изключително ока€но състо€ние. —тените б€ха в мухал, тапетите разкъсани, в едната от стаите зимно време натрупваше сн€г, пълна мизери€. –еших да взема нещата в свои ръце, да се погрижа, както му е редът да го направи глава на семейство. ƒокато правех ремонта, сп€х на две торби цимент, хлебарките ме прескачаха. “огава работех в полици€та в криминален†отдел, започнах да се грижа за жилището и за възпитанието на детето.

ќт предни€ си брак имам две дъщери. ўе спомена само, че гол€мата ми дъщер€ е с информатика и икономика, работи в тази сфера, а малката е в √ермани€ над 10 години и е кардиохирург. –еших да възпитавам като свое това момченце, да му формирам логично мислене, да учи, да се развива. Ќикога не е ходел на частни уроци, изключително и само аз съм се занимавал с него. —ъбота и недел€ пишех теми и задачи за преговор, за да може майка му да се занимава с него и в почивните дни, докато аз работ€.

»нтелектуалното ниво на семейството, от което е произл€зла жената, не е розово. Ѕаща й сподел€ше пред внука си и пред дъщер€ си, че когато той учел, отвар€л†"книгатаУ, слагал € на гърдите си и заспивал, а като се събудел, всичко било в главата му.† јз работ€, издържам, възпитавам, прав€ основни ремонти на жилището по начин, такъв, че майстори се изумиха, когато след десет години вл€зоха да прав€т нов ремонт.

ћинаха 4-5 години и аз предлагам на жената да помисли за работа. √оворих с мой познат, около 1997 година беше, да отиде на интервю и да € вземе във фирмата си. “ръгва т€ на интервю в определен舆час, аз леп€ у дома фа€нсови плочки в кухн€та. —лед около час и половина пристига баща й при мен и ми казва: " ак може, бе, ти си € изгонил с една рокличка на гърба!У. ј той живее във вилата си над ¬иница. ќстанах втрещен. ј таткото разказва: "ƒойде дъщер€ ми на вилата, плачеУ. ћного се учудих. “€ се прибра, гузна, мълчи, не й задавах въпроси, но поведението й беше непон€тно за мен. ўо се касае по отношение на детето съм изисквал, буквално изисквал, всеки ден храната да бъде сготвена и здравословна. Ћично аз съм приготв€л закуската му за училище, дори когато беше вече гол€м, защото любимата забрав€ше.

“ой никога не се е разбол€вал, в 6 сутринта се отвар€ха прозорците, гимнастика и т.н. ѕомагах на детето в училище. ¬лезе в ћатематическа гимнази€, завърши с пълно отличие. †—лед това влезе†в ћорско училище. 27 години в ћорско училище не са имали пълен отличник, той завърши с пълно отличие. «авърши магистратура в Ќюкасъл, јнгли€.  огато се прибра, ние б€хме превърнали вече апартамента в супер луксозно жилище. ѕлановете б€ха той да започне работа в гол€ма морска компани€ н€къде зад граница. “ой като се върна, аз лет€х от щастие, че съм усп€л да†осъществ€ плана за това момче с много посто€нство, търпение, всеотдайност.

¬ един момент, той за€ви: "¬иж какво, живота си е мой, гледай си работата!У. «амина и не го вид€х две години. ћайка му с€каш беше подготвена за това. ∆ена ми, да € нарека така, 24 години не е работила, на мо€ издръжка е била, както и синът й. јпартаментът е неин, но б€хме взели решение да отидем да живеем в мо€та къща, ко€то е на около 30 километра от ¬арна. ¬сичко беше направено на въздух и тишина, готово за живеене. ѕодготвили сме се да се изнесем вече. »два госпожата и ми казва: "ƒнес ми предложиха работа в един супермаркет, започвам!У. јз онем€х. Ѕ€х си намерил вече работа там, всичко беше организирано. » така, т€ започна работа. јз наново пренесох всички€ багаж в апартамента. » стана така, че ни напред, ни назад. ѕо€ви се в един момент синът й с н€какво момиче. —еднахме, черпим се, говорим си и аз сподел€м какъв е бил планът да работи зад граница. ¬ един момент девойката се разсърди и тръгнаха да си ход€т. ѕо-късно научих, че щели да се жен€т. » аз с моите думи съм € обидил, щото съм искал да им уби€ бъдещето.

ћина време. ƒойде на гости една колежка на жена ми. » ме пита, ходил ли съм в магазина, откакто т€ е започнала работа там? ѕогледна ме внимателно и рече: "јми ходи по-често!У. “огава се замислих, защото по особен начин ми го каза. » започнах да се интересувам. «апочнах да научавам, че мо€та съпруга е злословила по мой адрес. ѕочнала е да подготв€ почвата за отношение към мен от страна на колектива, че съм долен тип. —ъседи започнаха да подм€тат: "јбе ти много си мъркал вкъщи, че хигиена н€мало, че това, че онова...У.

–ежимът на живот†на жена ми беше следни€т: —утрин†спи до 8.30 часа, става, прави си н€какъв личен тоалет, свършва си това онова и л€га пак към десет, защото следобед е на работа. —тава в 13 часа, приготв€ се и заминава. ѕрибира се в 9 вечерта, масата и е сложена, салатата е направена.

«апочна да пие. ѕърво с около 150 грама раки€. —лед това започна да долива, стигна около 250 грама. ќтдели се да спи в друга ста€. «апочнах да намирам до леглото й бутилки с раки€. Ќамирал съм € заспала до тоалетната чини€ посред нощ, паднала в коридора, в кухн€та да спи седнала. јз 11 години съм работил без почивен ден, защото издържах и децата си, много грижи съм полагал, и на мен ми е било тежко, но не съм †приб€гвал до алкохола.

„увствах вече как н€какъв обръч се ст€га, нещо става, не мога да си об€сн€ какво е.  афе уж не пиела жена ми, а от колежките научавам, че не само кафе пие, ами и пуши. » това не знаех. «апочна да крие разни неща от вкъщи. «апочна да лъже за смените си в магазина. ќтивам да провер€вам, не€ € н€ма на работа. ¬ един момент много неща от миналото й научих. Ќо преглъщах. » преди знаех това онова, но и б€х казал : " аквото било, било, ние продължаваме заедно напред като семействоУ.

Ќаучавам, че докато аз съм бил в командировка в ”крайна т€ с един съсед е имал любовна авантюра. “ой се занимавал с разпространение на н€кой бели работи, прибирал момичета за чужбина, може би и спр€мо не€ е имал намерени€. —лед това разбрах и за н€какъв шофьор. — полицай пък спала във вилно селище на «латни п€съци. ѕоказаха ми го. — кръстника си даже имала връзка години наред. ќт нейна позната научавам, че искала да стигне сто бройки, за да се докаже като жена. —подел€ла с нейна колежка, че се чуди как е възможно една жена да живее с един мъж 20 години.

 ато € гледах пи€на се отвратих от алкохола. —тана така, че един ден звъннах на кандидат снахата.  огато пита кой се обажда, аз отговорих, че съм бащата на при€тел€ й. “€ ми за€ви, че той си имал баща, с който са в прекрасни отношени€ и аз никакъв не съм му. Ѕиологични€т†родител никога не е про€в€вал интерес как живее детето му, издръжка†не е плащал.

–азбрах, че планът е бил да бъда омърсен, колегите да зна€т, че съм лош човек, за да се съберат с бивши€ си съпруг. “ова, което съм знаел за него, беше по нейни думи, че € е биел, тормозел, изнасилвал...

ќчевидно всичко е било с †цел да бъда изгонен от жилището, защото вече съм непотребен. јз не изпитвам съжаление към себе си. Ќе е бил лек животът ми. Ќо черната неблагодарност, това може да се случи и на друг. ѕризнавам си и днес, макар че ме е срам, още обичам тази жена. ќт това боли още повече. Ќо има огромна доза съжаление.

¬ъзпитавал†съм децата си от предни€ брак да бъдат честни, коректни, всеотдайни. Ќо нивото е различно. ќпитах се да направ€ нещо, но гена не можах да пречуп€. Ѕоли от това ужасно предателство. Ќа 21 декември жена ми е изтеглила рентата от земи, които има, получила си е заплатата, задигнала ми е дебитната карта, и изчезна. ѕуснала си е неплатена отпуска. јз като ненормален тръгнах да € издирвам. Ќе съм допускал, че т€ би могла умишлено да изб€га. ћислех да € об€в€вам за издирване. “ова е жена на 51 години.

явно има и вли€ние от друго м€сто. Ќа 4 €нуари дойде квартални€ и за€ви, че имало сигнал за домашно насилие срещу мен. ∆ената си извадила медицинско, че е бита. ” дома никога не е имало домашно насилие. ¬ медицинското също е отбел€зано, че н€ма данни†за това, за което претендира тъжителката.  огато разказах на квартални€ всичко, което и на вас, инспектора се см€.  ак може на 12 декември да си вади медицинско†и до 22 декември да си живее при мен. ћеждувременно започна да изнас€ багаж†ог жилището. «апочнаха да изчезват†прибори, вещи и дрехи.  огато купувахме апартамента, можех да бъда на 50% собственик, но не пожелах, тогава ми беше жал за не€, че нищо си н€ма, че е жив€ла мизерно. †

—ега очаквам атаки, веро€тно ще бъда изгонен от апартамента. “€ е пуснала сигнал до прокуратурата†за домашно насилие, за да бъда изхвърлен от жилището. „есто съм € чувал след полунощ, когато аз ставам да прибера и изчист€ след не€, защото държеше да се храни сама, т€ да говори с н€кого по телефона. явно всичко е било отдавна подготв€но. Ќамерих даже любовни стихове, разтърсващи душата. Ќа едно от листчето е правила скици на какво разсто€ние може да прави запис с телефон. явно е искала да запише евентуален скандал, за да има доказателства.  онсултирах се с адвокат, той каза че нищо не може да се направи.

ѕреди години имах апартамент на "ЅенковскаУ. ѕрез 2000 година от нерви, напрежение и посто€нен стрес, получих световъртеж. ћислех, че ще умра. “огава продадох†бързо апартамента на безценица, дадох половината пари на не€ и другата половина на децата си. ƒа, ама не умр€х. ѕродължих, но останах без жилище. —ега наред е да продавам триетажната си къща, наточена и обзаведена, за да мога да се справ€.

јз н€мам сили да се съпротивл€вам вече. —то€ и гледам в нищото. ∆ивотът продължава, аз съм отстрани. Ѕивш спортист съм, здрав съм, но духовното ми е изпразнено. ”бит съм. Ќе хленча, но намразих всичко. –аботил съм със закона. “ой е бил мой инструмент, в€рвам във върховенството му. Ќо €вната несправедливост законът не би тр€бвало да защитава. ј то така ще стане.† ƒа са живи и здрави неблагодарниците".ќще по темата: общо новини по темата: 46
23.03.2020 »
18.02.2020 »
18.02.2020 »
16.02.2020 »
13.02.2020 »
13.02.2020 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.01.2020 г.
0
 
 
∆ената е със счупени ребра и тежко психично състо€ние, на този ли да в€рвам или на фактите?  ато не му е харесвала, да си хваща път€, не да взрив€ва ц€л блок...ќт всичко написано виждам само пари и полицейски ред в къщи.
Aнонимен
на 13.01.2020 г.
0
 
 
ѕреди година и 8 месеца, поради престъпно лекарско безхаберие синът ми почина на 24 години. “ќ¬ј ≈ ”∆ј—Ќј Ћ»„Ќј ƒ–јћј. “р€бваше ли аз в тогава да заложа взривни вещества и да взрив€ терапи€та?!?
Aнонимен
на 13.01.2020 г.
0
 
 
ўо за ненормалник тр€бва да си за да направиш такова ужасно нещо?  акво са виновни живеещите хора в блока,починаха невинни хора.
Aнонимен
на 13.01.2020 г.
Aнонимен
на 13.01.2020 г.
0
 
 
«начи хем живели прекрасно и щастливо, хем обаче в апартамента били складирани взривни устройства. Ќещо така, не ми се връзва?
Aнонимен
на 13.01.2020 г.
0
 
 
“оз' ши*ан милиционер е ненормален. ≈, сега като взриви хората, олекна ли му на душата ? де**а неговата мамичка, несполучлив аборт. ѕсихопат изтрещ€л.....
Aнонимен
на 13.01.2020 г.
0
 
 
∆ертвите са 2 в апартамента, така прочетох. ”жасна истори€ :( ўом човека се е обърнал към журналистката, значи му е била нужна психологическа намеса :( ѕон€кога е късно. ƒепреси€та тр€бва да се лекува. Ќавреме!
Aнонимен
на 13.01.2020 г.
0
 
 
„естито!—ега,когато взриви този блок дано ти олекне и си доволен !Ќевинна жена загина а 7 души са в болница ! “ова ще ти стигне ли за да отпрати " болката ти "...
Aнонимен
на 10.01.2020 г.
0
 
 
Ќародът го е казал "който каквото си направи, друг не може". —то€л, гледал, траел си и сега "реве"
Aнонимен
на 09.01.2020 г.
0
 
 
“ова си е чиста об€ва за продажба на тристаен апартамент рЯШЙ
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ƒекември 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
«има 2020/2021 г.
ѕарламентарни избори 2021 г.
ѕребро€ване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: