Тежка програма очаква премиера - днес в Сърбия, утре в Прокуратурата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:43 / 08.02.2022
744
Към 12 часа днес премиерът Кирил Петков е бил редовно призован за разпит във Върховната касационна прокуратура. Призовката е била връчена на главния секретар на Министерския съвет.

Кирил Петков ще трябва да посети прокуратурата в сряда. Към момента не е ясен точният час. Вчера стана ясно, че държавното обвинение иска повече подробности за лицата, които премиерът е споменал по време на срещата си с главния прокурор Иван Гешев миналата седмица.

След това Петков също заяви, че ще задава въпроси на прокурорите. Вчера призовка получи и присъствалата на срещата говорителка на правителството Лена Бориславова, като тя посочи, че на призовкаря по телефона е било заявено да не връчва призовката на Петков.

Днес започна и официалното посещение на министър-председателя Кирил Петков в Сърбия, което е по покана на колегата му Ана Бърнабич. Очаква се във фокуса на разговорите да са темите за европейската интеграция на Сърбия и региона на Западните Балкани, двустранните отношения, енергийното сътрудничество, инфраструктурата и икономически въпроси от взаимен интерес.

Във водената от премиера Петков делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев. В рамките на посещението министър Николов ще има среща със сръбския вицепремиер и министър на минната промишленост и енергетиката Зорана Михайлович.

Междувременно министър-председателят Кирил Петков ще присъства на тържествената церемония по връчването на дипломите на абсолвентите от Випуск 2021 на Медицинския факултет на Медицинския университет - София утре. Събитието ще се състои в Зала 1 на НДК от 10.00 ч.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Бившият шеф на полицията: Ще служа в МВР! На тези мръсници няма д...
Центърът за лечение на туморите на простатата към ИСУЛ с поредно ...
Делян Пеевски: Трябва да работим така, че да си изпълним ангажиме...
Удар на ГДБОП: Спецполицаи разбиха група за източване на банкови ...
Рекордно количество контрабандни парфюми, скрити сред буркани, от...
Георги Първанов, експерт "Човешки ресурси": Изправени сме пред по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).