Тежки проблеми за немска верига с магазини и у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:53 / 04.03.2023
1999
Немската верига за търговия на дрехи и други модни артикули "Пик енд Клопенбург" (Peek & Cloppenburg) поиска пред съда в Дюселдорф защита от кредитори, като се обоснова с трудната пазарна ситуация, предаде ДПА. Това граничи с фактическо обявяване на фалит.

От компанията съобщиха, че стъпката има за цел да ускори преструктурирането, което вече е започнало. На този етап магазините на дружеството остават отворени и не се планира затварянето им, посочват от "Пик енд Клопенбург".

Искането за защита има за цел да позволи на компанията да развие по-бързо реформите, които е започнала, под надзора на назначен от съда временен администратор, казват от фирмата.

До стъпката се е стигнало след сериозен спад на продажбите по време на пандемията през 2020 г. и 2021 г. "Получихме сериозен удар", който ни нанесе загуби за стотици милиони, казва Щефен Шулер, който оглавява компанията от юни 2022 г.

По думите му проблемите на компанията продължават поради войната в Украйна и повишените цени и лихвени проценти. В България също има магазини на "Пик енд Клопенбург".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).