Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тежко болен самотен баща се нуждае от средства за лечение
Автор: Екип Varna24.bg 11:31 / 12.07.2022Коментари (0)806
©
48-годишния Светлозар Дончев, който е самотен баща на две деца и е диагностициран с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Той е един от малкото хора с болестта на Бюргер в България и от 2019 г. се бори, за да не бъдат ампутирани краката му. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които сам се грижи. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. За съжаление поддържащата и животоспасяваща терапия на

Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в невъзможност сам ди си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да закупи храна и дрехи за двете си деца.

Приятелите на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства както за лекарства за лечението му, така и за дрехи и храна на децата му.

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, въпреки че може да се стопира с медикаменти. Лекарят, който досега го е лекувал, му съобщава, че при най-тежкия сценарий е възможно да се стигне до ампутация на краката.

Въпреки мрачните прогнози, Светлозар получава лъч надежда, когато разбира, че чрез инжектиране на стволови клетки може да бъде стопирано развитието на тежкото му заболяване и да се избегне ампутация на краката му.

Необходимите средства за двете процедури за инжектиране на стволови клетки, заедно с предстоя в болницата в Турция са 50 000 лв., сума която е непосилна за семейството на Светлозар.

От дарителските кампании, които приятелите на Светозар организираха до сега са събрани 41 000 лв., но те не са достатъчни, за да може той успешно да завърши двете процедури на трансплантация на стволови клетки. Именно затова приятелите на Светльо се обръщат още веднъж към всички хора с добри сърца с молба и призив за помощ, съпричастност и солидарност към Светлозар и двете му деца.

"Всяко направено добро се връща десетократно и нека всеки един от нас да отвори сърцето си и да направи добро, с което да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца", призоваха приятелите на Светльо.

Те припомниха, че сумата, която недостига за успешното завършване на двете процедури по трансплантация на стволови клетки е 9 000 лв.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG61FINV91501017624864

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: don4ev1974@abv.bg

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар и за дарения на храна и дрехи за децата му: 0877717471








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: