Тихомир Стойчев за изчезването на Александър: Слаба е организацията на терен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:08 / 14.11.2022
786
Ако не беше обществената ситуация, при която все още нямаме правителство и има политически интереси, този случай вероятно щеше да остане  само в рамките на местното полицейско управление. Случаят кара всеки да извлече някаква изгода от трагедията, това заяви Тихомир Стойчев, експерт по сигурността, за bTV.

Всеки ходи там и говори. В същото време не е ясно кой какво точно прави, кой какво организира и кой е отговорен за тази организация. Доброволци, полицаи, водолази, хеликоптери - всички търсят, но резултат няма, става ясно от думите на експерта.

"Слаба е организацията на терен. В Перник ловното движение е силно развито. Има много ловци и дружинки, които в събота и неделя са били на лов. Защо на тези хора никой не е дал указания, защо не са дадени указания как да се ползват следовите кучета, пита Тихомир Стойчев.

Още много въпроси стоят нерешени, като например как така това дете, което е болно и не може само да се контролира, е пуснато да се разхожда в гората.  В момента може да се спекулира със всякакви теории, но никой не може да каже дали Александър е жертва, докато той не бъде намерен, става ясно от думите на експерта. 

Има много пропуски по принцип в цялата система на охрана. Никой не знае и не може да каже как се разположени камерите в града и околността, какво е окабеляването, кой и как проверява  камерите. Кой и как контролира  средствата за наблюдение, които са частна собственост.  Едно полицейско разпореждане може да включи в системата за наблюдение и частните камери и тогава ефектът от контрола ще е много по-голям, смята Стойчев.

Всички тези пропуски, характерни за случая с изчезналия Александър са по същия начин характерни и за казуса с убития български граничар от Елхово, добави той.

"Възникват много въпроси в организационен план каква е нашата сигурност. Кой е позволил на такова малко разстояние - около 80 метра какъвто е обсегът на гладкоцевната пушка, с която  е стреляно, да навлезе някой  и да стреля по български граничар", задава въпросите си специалистът по сигурността.

Работата на терен е много слаба и не дава резултати, става ясно от анализа на Тихомир Стойчев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (88):
26.04.2024 Подобно на изчезналия Сашко от Перник: Издирват Ариан в Германия 
19.11.2023 Една година от намирането на изчезналия Сашко от Перник, който обедини цяла България
18.11.2023 Организират курбан за здравето на Сашко от Перник – днес той е пораснал, зад гърба му са две самостоятелни изложби 
26.09.2023 Сашко от Перник подготвя втората си самостоятелна изложба
25.09.2023 Вижте колко е пораснал! Вече е в 6 клас
15.03.2023 Разследването за изчезването на 12-годишния Сашко от Перник приключи
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).