Тоалетни на цената на апартамент в столична градинка не работят

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:36 / 11.08.2020
940
Не е тайна, че цените на имотите в суперцентъра на София са непосилни за 98% от българите. Смятайте щом една тоалетна струва от 5 кв. м. струва 100 000 лева. Както се казва - животът щеше да е трагичен, ако не беше забавен. Или беше обратното. Няма значение.

Публична тоалетна на цена колкото апартамент - това може да се види в столичната градинка "Кристал". Община София е платила 100 000 лева за съоръжението от 5 кв. м. Тоалетните са общо две, а цената им излиза по 9400 евро на квадрат.

В добавка към това тоалетните не работят и са оградени с огради. От миризмата става ясно, че тоалетните все пак работят.

"Къде спи общината, защо не работят и защо плащаме всички тези пари. Гражданите не могат да използват това, за което са платили", обяснава пред бТВ Светлозар Алексиев от "Спаси София".

"По принцип цената на публичната архитектура е скъпа. За този случай не мога да бъда конкретен, тъй като е минало обществена поръчка, имало е спецификация - точно изпълнение и конкуренция в ценообразуването. Всичко е абсолютно законно и не съм изненадан от цената. Публикувано във факти.бг: Защото пак ви казвам – в публичната архитектура, вандалоустойчивост, самопочистване…Обществото трябва да свикне със скъпоструващата публична архитектура", твърди общинският съветник от ГЕРБ арх. Ивайло Петков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).