Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Томислав Дончев: Готови сме с повече от един състав за Министерски съвет
Автор: Самуил Иванов 14:13 / 26.04.2023Коментари (0)625
©
Готови сме с повече от един състав за Министерски съвет в зависимост от нуждите на ситуацията. Това каза зам.-председеателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус". 

"За да се откажем от първия мандат, трябва да имаме сигурни гаранции, че с втория  ще има резултат и той ще бъде добър. На въпроса колко време би отнело, ако се съберат всички екипи, които са работили по текстовете, би отнело няколко дни. Дали сме готови с наш състав на МС, имаме опитни и подгответни кадри", каза Дончев.

Той обясни и кои са трите стълба, на база на които първите две политически сили могат да се обединят, за да излъчат работещ кабинет. 

"В този парламент трябва да се сформира мнозинство, което да може да приеме законите, но преди това да може излъчи работещо правителство, което има нужда от съгласие, единение на волите, защото разпределението на гласовете е такова, че една политическа сила не може. Първото е обща законодателна програма, второто е синхрон в политиките, които трябва да се провеждат в парламента и МС, третото е съгласие по отношение на правителството, което включва и персоналния състав", каза още той.

Дончев бе категоричен, че персоналният на състав за един бъдещ кабинет е от огромно значение. Той смята, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са успели да извървят едва 1/3 от пътя, за да сформират правителство. 

"Когато говорим за МС, личността и нейните качества са от огромно значение. Извървели сме една трета от пътя. Имаме виждане по отношение на законодателната програма. Очаквам разговори и конкретна работа по отношение на политките. Ако сравним програмите на първите две партии, има огромни различния. Тук не може да се говори за най-малко общо кратно, а за ревизия в посока реализъм", заяви заместник-председателят на ГЕРБ-СДС.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: