Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Томислав Дончев: Не е честно да оглавя правителството
Автор: Екип Varna24.bg 21:53 / 05.08.2020Коментари (9)2204
© БГНЕС
Не е честно да оглавя правителството. Това заяви пред БГНЕС вицепремиерът Томислав Дончев по повод готовността на премиера Борисов да се оттегли от властта.

"Правителството трябва да бъде оглавено от лидера на партия, какъвто аз не съм. Това не е само техническа работа. Самата конституционна логика предполага лидерът на най-голямата политическа сила – тази, която е спечелила изборите, този, който е убедил хората, че има правото да води, той да стане министър-председател. Дори в една объркана ситуация, дори в момент политическа криза, аз считам, че това е подмяна и не е честно", допълни той. 

Според Дончев от създалата се в момента ситуация в страната няма лесен изход. "От една страна чуваме "Оставка“, включително и под прозорците си. Няма да мерим броя на протестиращите, това е спекулация. Дори и да са 10 души, ако имат някакви искания, те са значими. Най-малкото, защото всяка вечер се рециклират в ефир", посочи още той.

Вицепрезидентът е на мнение, че в момента народът е разделен. Смята още, че държавник, който го е грижа и за обществото, и за държавата, не може да допринася за това.

"Една оставка на министър-председателя, оставка на правителството, вероятно би успокоила голяма част от обществените напрежения. От друга страна – за нас са гласували един милион души. Ние имаме 100 000 души членове и те са против. Считат, че това е поддаване на натиск. За пореден път, защото по силата на някаква странна историческа необходимост това се случва за трети път", категоричен е Дончев.

Той е на мнение, че най-важно за едно правителство, освен то да съответства на определени политически желания и очаквания, е да си върши работата. Допълва, че такава има много. "В рамките на месец септември трябва да бъдат приети всички промени в законите, които да позволят всички тези плащания, анонсирани преди седмица. Има нужда и от ново законодателство, свързано с изборния процес. Все неща, които няма как да се случат без Народно събрание", е позицията на Дончев.

Вицепремиерът посочи, че през следващите дни ще има интензивни разговори с коалиционните партньори, като съвсем скоро ще стане ясно тяхното окончателно решение.



Още по темата: общо новини по темата: 220
20.11.2023 »
08.11.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
10.05.2021 »
11.02.2021 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За никого от правителството не е честно да оглави правителството. Идете си с мир, че и без това изгубихте чест и достойнство. Резултатите от Вашето управление ще ни се изсипят върху главите от есента нататък.
0
 
 
Освен че не е честно не е и нормално. Не ставаш.
-1
 
 
Правителството е време да помисли за хората в България и как да направи живота на тези хора поносим. Не може така да си тормозиш народа и да си мислиш, че управляваш.
+1
 
 
Никакви оставки ,това означава слабост.Не може 50 човека лумпени да определят управлението на държавата.Всички мутри са от страната на протестиращите ,подкрепят дори и финансово протеста и т.н.президент с малка буква.За пръв път главен прокурор си върши работата и вкара т.н олигарси в следствения арест,но друго е за корумпираните съдии,които ги пускат.Много интереси се накърниха и затова сега са неудобни управляващите.Как "младите" хора на протеста не го разбраха това ?Не четат история и прекаляват с някои неща .Не могат да разберат ,че са използвани и после абсолютно никой няма да им обърне внимание,дори и бой ще ядат.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: