Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Томислав Дончев: Сега пътищата са в безобразно състояние
Автор: Екип Varna24.bg 20:03 / 19.04.2022Коментари (3)949
© БНТ
Една година слушам само политически твърдения, които все още не са доказани. Някои от тях са толкова бомбастични, че противоречат на здравия разум. Имаше внушения, че Бойко Борисов е изял някакъв човек. Това е толкова вярно, колкото и твърденията за корупция. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС в предаването "Още от деня“ по БНТ.

Той коментира и кризата в пътния сектор.

"Плащали сме и сме съумявали да поддържаме пътищата по време на нашето управление. Сега пътищата са в безобразно състояние - не се спазват договорите с пътностроителните фирми, магистралите са мръсни и т.н. За да се случва всичко това в момента има спор за влияние в коалицията, подобно плащане се обвързва с постове, третото е дали държавата има изобщо пари, за да плати на фирмите“, допусна Дончев.

Той призна, че АПИ е сключвала много договори по тяхно време, за които се е плащало от бюджета. Кой и защо няма средства да плати за пътно строителство сега обаче е друг въпрос.

Томислав Дончев смята, че всеки ден човек трябва да свърши нещо, защото иначе това би бил пропилян ден. "Със сигурност имаме грешки. Имаме трудната задача да неутрализираме всички щуротии от последните две години и да върнем доверието на хората. Бавно започваме да си връщаме доверието на хората и социологическите проучвания го доказват. Партията ни се обновява и промени. Чистим се от кадри със спорна репутация, недобри практики, лансираме нови политики, борейки се за доверието на гражданите“, обясни той.

На въпрос грешка ли беше това, че ГЕРБ не внесоха Плана за възстановяване и устойчивост, Томислав Дончев заяви: "Не. Оставаха броени дни на нашето правителство. Оставихме инициативата на първото служебно правителството, още повече, че се чуваха твърдения за алтернативни планове на други партии. Обвиняваха ни, че Планът е бил пълен с корупционни схеми. За жалост България закъсня с внасянето му, а можеше с него да се подпомогнат бизнесите в кризата“, припомни Дончев.

"Меморандумът е доста интересен. По него има доста въпроси, които трябва да намерят отговор. В него са споменати всички ключови проекти в енергетиката. Още на втора страница се говори за съфинансиране от държавата, друго е да се ползват средства от Плана за възстановяване. Притеснителна е и сама компания“, възмущава се Томислав Дончев.

По думите му степента на радикализация в обществото расте. Това е притеснително. За да спре това президентът има ключова роля, признават от ГЕРБ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 20.04.2022 г.
+1
 
 
Откакто дойде промяната пътищата се разбиха както не бяха разбити през последните 30 години
-1
 
 
А само допреди година , в продължение на 12 години тези пътища чакаха да ги ремонтирате. Сега за 1 година се разбиха? Странно и как, президента Радев вече е човека, който според вас може да реши проблемите на държавата..., а само преди броени месеци беше най-голямата личност от партия ГЕРБ!?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: