Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тошко Йорданов нападна Кирил Петков
Автор: Екип Varna24.bg 20:00 / 08.04.2022Коментари (3)935
©
Премиерът Кирил Петков и съветникът му по външна политика Весела Чернева са оставили в европейските ни партньори убеждението, че през юни България ще вдигне ветото над РСМ.

Това разкри зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Йорданов си е извадил този извод от срещата на парламентарната група на ИТН с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен преди два дни в София. Тя самата им съобщила този факт.

"Истината е че в инфраструктурата на България има огромен проблем. Министерството на регионалното развитие практически не работи и е блокирано, и не може да поправи нито една дупка, нито една мантинела, нито да построи един метър нов път", заяви Тошко Йорданов.

Той обясни защо парламентарната група на ИТН днес е напуснала заседанието в парламента. "Парите за пътищата са наши и приток от винетки, от Тол такси и нашите пари, всичките колеги, които са в управлението, знаейки проблема ги блокират. Те не ги дават, все едно това са техни пари", посочи Йорданов.

"Проблемът е ясен, министър-председателят го знае, финансовият министър го знае, имаше среща в Министерски съвет, на която са присъствали. Този проблем беше кристално ясен и се мислеше вариант за разрешаването му. Стигна се да мине през решение на Народно събрание. Министър-председателят лично редактира текста на решението, след това го даде на сътрудника си Лена Бориславова, която е юрист и допълнително внесе някакви корекции", разказа председателят на ПП на ИТН.

"Подобриха го, коалиционните партньори се подписаха под него, но решението не бе взето и след това почнаха да играят тази позорна игра с невлизане в комисиите и блокиране. Нещо, което може да убие хора и тази тежест, ако се случи, а и въобще цялата тежест, тъй като вече не се работи по магистралите и по пътищата, и по дупките, и по скъсаните мантинели ще мине някой ТИР през магистрала "Тракия".

Това ще лежи на тяхната съвест, това е толкова възмутително, че като си знам голямата уста, по-добре да млъкна по темата. Недопустима е тази политическа игра, да залагаш живота на хората заради политически интереси. Министерството на регионалното развитие е заложник, но вината не е в него, не е на министър Гроздан Караджов, който ходи и обещава на хората, но парламентарната му група блокира решенията. Това е тежка политическа шизофрения", допълни Тошко Йорданов.

"Може би това е разменна монета за оттегляне на Каримански. Въпреки че не е морално животът на хората да е разменна монета за гуверньор на БНБ", посочи Йорданов.

"Издигането на гуверньор на БНБ не е проблем за разпадане на коалицията. С Каримански проблемът е политически. Но този с пътищата не е", каза още той.

"Ние не можем да оттеглим кандидатурата на Каримански, защото това е изнудване. Тогава ще започнем да се изнудваме за всяко нещо. Натискът за оттегляне кандидатурата на Каримански е от "Продължаване промяната", от министър-председателя. Вкарват се и мутренски прийоми със заплахи. Не може да превръщаш проблема с БНТ в мутренски проблем. Не е от нас", обясни той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.04.2022 г.
0
 
 
ГЛАСУВАТЕ ЗА СЛАВИ ПОЛУЧАВАТЕ ТОШКО АФРИКАНСКИ И ЕКИПА МУ А ДЪЛГИЯ СЕ КРИЕ КАТО МИШОК.НАРОДА ДА МИСЛИ ЗА КОГО ГЛАСУВА ИТН СА ИНТЕРЕСЧИИ ЗА ЛИЧНИ ОБЛАГИ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НАЧЕЛО С КОМУНИСТИТЕ БСП КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е ЛЪЖКИНЯ.
Aнонимен
на 09.04.2022 г.
0
 
 
ЗАПЛАТАТА НА ГУВЕРНЬОРА НА БНБ Е 50000лв Заплата на Месец Кой От Тия ДВАМА АЛЧЕНИ ЗА ПАРИ И ЛИЧНИ ОБЛАГИ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ ПАРИТЕ И ЗЛАТОТО НА България СА В БНБ КАЛИМАНСКИ СЕ БОРИ ЗА ПАРИ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ МУ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА ТОЯ ГАЛОШ КАЛИМАНСКИ.
Aнонимен
на 09.04.2022 г.
0
 
 
Тошко Африкански Борбата е за Заплатата на Гуверньор на БНБ 50000лв Слави затова се Натяга да Спечели На България Парите Златото Златна Мина е БНБ ЗАТОВА Е БОРБАТА И НА ДВАМАТА КАНДИДАТИ ЗНАЯТ СИ ИНТЕРЕСА.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Крипто
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: