Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тотално безхаберие на млада майка! Остави децата си на произвола в буренясала барака
Автор: Екип Varna24.bg 14:59 / 23.03.2017Коментари (0)1023
©
Районна прокуратура - Казанлък приключи разследването по досъдебно производство и предаде на съд Катя А., на 23 г., за това, че на 22 септември 2016 г. в с.Ветрен, общ.Мъглиж, като родител на 4-годишно момче Я.А. и едногодишната В.А., които са се намирали под родителските ѝ грижи, ги е оставила без надзор и достатъчно грижа, и с това е създала опасност за тяхното физическо развитие - престъпление по чл.182, ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установена следната фактическа обстановка:

Катя А. е майка на три малолетни деца. На 22 септември 2016 г. в с. Ветрен, общ.Мъглиж, обвиняемата Катя А. оставила без надзор в необитаема барака двете си деца - 4-годишния Я.А. и едногодишната В.А.

Постройката, където се намирали малолетните, била обрасла в бурени, нямало електричество, вода и покъщнина, а стъклата на прозорците били счупени. Двете деца лежали на пода и били без дрехи, мръсни, видимо недохранени. 4-годишното момче не можело да се движи заради трайно увреждане на долните крайници, като е пълзяло по пода. Заболяването му не било лекувано. Според свидетелски показания децата системно били оставяни сами в изоставената постройка без грижа и надзор.

На 22 септември 2016 г. поради съществуващ реален риск за живота и здравето на децата, за тяхното нормално физическо и психическо развитие, директорката на Дирекция "Социално подпомагане" - Мъглиж изготвила три искания за полицейска закрила на децата. На същата дата със заповед на началника на РУ на МВР-Казанлък на малолетните била предоставена полицейска закрила и те били придружени до Дом за медико-социални грижи за деца "Мария Луиза" в с. Бузовград, общ.Казанлък, където били настанени. След изтичане срока на полицейската закрила, били издадени административни заповеди за спешно настаняване на децата в същата специализирана институция за неопределен срок.

Видно от приложените справка за съдимост и характеристична справка, обвиняемата Катя А. е с необременено съдебно минало, но негативни характеристични данни. С деянието си обвиняемата Катя А. е осъществила от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.182 ал.1 от Наказателния кодекс. За това деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до три години, както и "Обществено порицание". Предстои насрочване и разглеждане на делото в Районен съд - Казанлък.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: