Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Това заслужаваме - да се сготвим на бавен огън и доливаме от промоционалното олио
Автор: Любомир Минчев 20:20 / 17.03.2022Коментари (6)1166
© Фейсбук
Ако човек гледа кадрите с бягащи хора към магазина, обещал евтино олио, ще си помисли, че те бягат към бомбоубежище, тъй като сирените вият.

Но нито бомби падат, нито сме се затичали към фронта. Нашият фронт е друг. Начертали сме го в душите си и не отстъпваме крачка от него. Ако докопаш десет бутилки с два лева по-евтино олио, спестяваш 20 лева. Това е нашата битка. За 20 лева убихме човек на плота за олио. Готови сме да убием за толкова и на бензиностанция, ако сме решили да напълним няколко бидона.Това е реалната цена на живота ни.

И в този случай най-употребяваното клише беше: "Прост народ, слаба държава!“. Ясно е, че държавата не може да се похвали със сила, но и за народа ли е вярно? Опитайте се да кажете на някого, че е прост или глупав, ако в този момент се бие за олио. Не, той е умникът, който ще спести 20 лева, а вие ще лапате мухите. И така до един ден, в който сами се изпържим в залежалото олио.

Веригите се стреснаха и отменят промоции от страх да не се избием без война. Да си представим, че пуснат олио по-евтино не с два, а с три лева – вероятно ще се наредим на опашката с ножове и кръвясали погледи.

На опашка за хляб в украински град загинаха 47 гладни хора, уцелени от ракета. Ние сме способни да се изтрепем в пълен със стока магазин. Защото нашият фронт е друг. Какво ли ще се случи, ако се наложи да тичаме към бомбоубежище, а няма места за всички.

Държавата ли? Тя се забавлява, макар да знае, че 20 лева са много пари за много хора. Забавлява се и Корнелия Нинова, която твърди, че олио над 2 лева производствена цена е спекула. Производителите я опровергават, но тя трябва да е защитник на народа и се забавлява. Преди време се възмущаваше, че хора умират пред болниците. Сега умират на плота за олио.

Дали хората, които с риск на живота си искат спестят 20 лева, имат въпроси към държавата и Корнелия Нинова, преди да се затичат пак към поредната промоция? И дали са съгласни да се забавляват с тях, като им пускат на главите касетъчни бомби – я с олио, я с бензин, може с брашно, със сол, с хляб. От тях не се умира, но те оставят без достойнство, ако изобщо държиш  да го имаш.

Определено това заслужаваме – да се сготвим на бавен огън, като доливаме от промоционалното олио. Интересно ни е.



Още по темата: общо новини по темата: 63
19.03.2024 »
17.12.2023 »
30.11.2023 »
29.11.2023 »
31.08.2023 »
25.08.2023 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Винаги съм бил впечатлен от коментарите на Любомир Минчев, но в случая не мисля, че която и да е партия има вина за цената на олиото, като изобщо не съм поддръжник на Нинова и задругата. Просто така работят механизмите на търсене и предлагане и те не са измислени нито от Нинова, нито от Петков, нито от Борисов. Докато хората се бият за това "нещо", цената му ще расте и то дотам, докъдето има търсене. Аз не купувам олио, ползвам бутилка на година вероятно. Бензин ще купувам, докато имам възможност, след това просто ще ходя пеша, не е никак страшно. Така че реално драма няма, освен в психологията на българина и търговците я използват. Няма лошо, в бизнеса огромна част от успеха е психология, щом са добри в това, нека печелят.
+2
 
 
Нали гласувахте за промяната, харесва ли ви сега?
+9
 
 
Много точно казано. Ганьовщина и селяния сме отвсякъде ... ама иначе пълним кръчмите и ресторантите до пръсване.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: