Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Този детски лагер е хит
Автор: Екип Varna24.bg 17:22 / 27.10.2020Коментари (0)1575
©
Искате детето Ви да знае чужди езици? Да го изпратите на лагер през ваканцията е един от тези начини. Днес ще ви разкажем за един такъв лагер от първо лице – през очите на едно от децата, взели участие. В този детски лагер се говори на английски. Всички учители, аниматори говорят перфектен английски. С групите винаги има и помощник, който говори български – в случай, че малките имат нужда от нещо.

Нашият млад информатор успокоява връстниците си, че се учи само около 2 до 3 часа дневно – според това какво знаят децата. Децата са разделени в две групи – малки до 11 години и големите над 12 и нагоре. Останалото време е запълнено с раздвижващи и развлекателни занимания.

"Сутрин се будим в 8:30“, споделя ученикът. "След като се облечем, учителите идват да ни вземат и отиваме на закуска. След това по-малките учат, а големите са извън хотела и се занимават с походи, пейнтбол и т.н. Когато ученето свърши, всички се прибират по стаите и се приготвят за обяд. След това е ред на големите да седнат в час, а останалите се развличат.

Обядът е в 12:30. След обяд целият лагер се събира в зала, където на децата се обяснява какво ще трябва да носят, докато са навън. Обличат се и тръгват към заниманието.“ Тук малкият обяснява по-подробно за активностите: "Най-често те се провеждат в планината Пирин . Това е така, защото детският лагер се намира в Банско, както и с цел децата да са на чист въздух.

Освен дейностите, които споменах, има и качване до Бъндеришката поляна. Там децата играят и за по-големите като атракция е предоставена най-дългата водна пързалка в Европа – тя е дълга 350 метра. След като разходката свърши, децата се връщат в хотела и идва време за занимание номер две. В него влизат плуване, йога, а също и конна езда. Но това не означава, че децата не учат там. Те играят на игри с топки и въобще се раздвижват. Заниманието протича около един час и идва време за вечеря. Естествено, ако са били на плуване, преди това се преобличат и изкъпват.

Вечерята свършва в 19:30 и децата се събират в залата.

Пропуснах да вметна нещо много важно – децата имат право да използват телефона си само между 20:00 и 21:00, като е задължително да се обадиш на родителите си. В останалото време се провеждат активности, като в два от седемте дни има киновечер. В нея според възрастта си двете групи деца гледат филм на английски език. Между 21:30 и 22:00 малчуганите се отвеждат по стаите. По-късно учителите минават да видят дали те са заспали. Така завършва един ден в лагера,“ казва нашият малък приятел и допълва:

"Има и още нещо интересно: и двете групи се разделят по шапки – червена, синя, оранжева и жълта. Също в началото на седмицата оцветяваме тениските, които ни дават. Всеки си има три тениски и когато сме навън всеки трябва да я носи. В края на седмицата винаги има гала вечер, в която се танцува и се дават награди за всяка група. Тази вечер продължава до по-късно. Като казах група, забравих да спомена, че всяка група си има собствен учител“.

Детският лагер " ЛъкиКидс “ учи децата, че да знаеш чужди езици е хубаво. Това показва, че искаш да си образован и любознателен. Освен това е хубав начин за почивка и време в природата. "На децата лагера им харесва, защото е начин да получат нови знания и да отпочинат“, коментира младият участник. "Запознавам се с нови хора. От друга страна ми липсва семейството. Също ми допада, че ходим в природата. Прави ми хубаво впечатление, че в лагера много стриктно се спазват правилата и че учителите са мили. Препоръчвам Ви да отидете на този детски лагер, защото е много добър начин да научите чужд език и заедно с това да се движите и да се храните здравословно. Ако искате да научите чужд език, да починете в планината, да учите йога и много други занимания – това е мястото!“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: