Трагедия! Питбул уби дете (ВИДЕО)

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
08:47 / 30.01.2018
2455
"Присъствах на огледа на местопроизшествието. По отношение на агресивността на кучето, ще бъде извършена експертиза в рамките на досъдебното производство за това дали е имало такива прояви, или не. Но кой е бил отключващият момент в този случай, не може да се каже". Това заяви в студиото на "Здравей, България" д-р Петко Митев, началник на областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните.

Коментарът му бе по повод трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където куче уби дете. По първоначални данни до инцидента се е стигнало, след опит на детето да погали кучето, което било вързано в частен дом. Инцидентът е станал в двор в ромската махала на селото. Бащата и детето били на гости при свои приятели. Докато компанията се веселяла, детето излязло на двора и се доближило до вързаното куче, което познавало. Въпреки че кучето е било вързано, то е успяло да захапе смъртоносно 3-годишното момче. В ареста  са задържани собственикът на кучето, бащата и негов близък.

"Кучето има вид на недохранено, на видима възраст около 4 години. По данни на хората, които го отглеждат, то било прибрано преди около 2 години. То няма ветеринарно-медицински документи, няма чипиране, не са провеждани ваксинации и обезпаразитяване", каза още д-р Петко Митев, началник на областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните. Той не изключи вероятността недохранването да е отключила агресията в кучето.

"Собственикът на кучето беше на работа в Стара Загора. Жена му си гледаше вътре 2-месечното си детенце. А това дете е дошло, влязло е вътре, отишло е при кучето и кучето го хвана и го разкъса. Майката на починалото дете е в Германия, а бащата е в България, но е оставено на отглеждане от родителите на майката", разказва мъж, който живее наблизо до мястото, където е станала трагедията.


Виж коментарите (7)

Още по темата (5):
15.02.2018 Много интересни разкрития за питбула, който уби дете (ВИДЕО)
13.02.2018 Вижте къде се озова питбулът, убил дете
09.02.2018 Все повече хора искат да осиновят питбула Зевс от Мокрище
01.02.2018 Искат да осиновят питбула-убиец
30.01.2018 Посочиха виновник за мъчителната смърт на Тошко, наръфан от питбул
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).