Трагедия с българско семейство водолази в Гърция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:46 / 25.09.2017
864
Трагедия с българско семейство водолази, които се опитаха да подобрят световния рекорд на дълбоко гмуркане разтърси Гърция, пише "Български новини". 

Жена бе извадена мъртва след гмуркане със съпруга си в района на залива Торонеос, Халкидики, а в интензивно отделение на болницата "Свети Павел" в Солун по спешност е настанен съпруга й. Двойката се е опитала да подобри световния рекорд на дълбоко гмуркане. Според бреговата охрана става дума за двойка българи на възраст 47 и 45 години, които по време на спускането си са се почуствали зле. 

Както посочи директорът на Бърза помощ в Солун Христос Мацукудис, 45-годишната жена, неизвестно по каква причина, е получила дезориентация, което е довело до удавянето й. "Въпреки усилията на лекаря, който е присъствал на гмуркането на двойката, не е успял да я върне към живот", добави Мацукудис. 47-годишният също се е чувствал зле в морето и според директора на Бърза помощ, членовете на водолазната група, която ги наблюдавала, постепенно го е извадила на повърхността. 

"Процесът по гмуркане е продължил около 3 часа и веднага щом е изваден е транспортиран с лодка до пристанището на Порто Карас, където с хеликоптер е прехвърлен в Солун, в болница" Св. Павел", каза директорът Бърза помощ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).