Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трайчо Трайков: Щастлив съм, в моя мандат България пак произвежда автомобили
Автор: Екип Varna24.bg 17:29 / 21.02.2012Коментари (32)1390
© Varna24.bg
Данните на БНБ сочат, че през миналата година износът на българското машиностроене и приборостроене надхвърлиха най-високия дотогава обем, достигнат в предкризисната 2008 година. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на церемонията по откриване на завода на "Литекс Моторс" за производство на автомобили Great Wall.

По неговите думи, инвестицията в Ловеч ще даде допълнителен тласък в това отношение. На събитието присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов и други официални лица.

Няма как да не съм щастлив, че съм министър на икономиката, по време на чиито мандат отново започва производството на автомобили в България, каза още пред участниците в откриването министър Трайков. Той допълни, че през 2011 г. българското правителство подкрепи с 2.4 млн. лв. изграждането на пътя до завода.

Уверен съм, че това няма да е и последната китайска инвестиция в България, каза още министър Трайков. Той припомни, че България е подписала меморандуми за икономическо сътрудничество с провинциите Джъдзян и Дзянсу. Преговаряме и с Шанхай и провинция Гуандун и сме убедени, че инвестиции ще има и в новата икономическа зона в Божурище, чието планиране и разработване на подробен устройствен план са в много напреднала фаза, допълни той. Очаква се през тази година да започне изграждането на инфраструктурата. Индустриалната зона в Божурище се простира върху 2 млн. кв. м.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така е, само знаем да плюем и да казваме не. Аз пък съм виждал колите и останах доста приятно изненадан. Най-важното е, че това производство е в България и че дава възможност за добро развитие на хората.
-4
 
 
Нищо хубаво не е излизало от това скапано село, москвичи, балканчета, много агенти на ДС, сега и китайски боклуци, НЕ БЛАГОДАРЯ.
Aнонимен
на 22.02.2012 г.
0
 
 
ЗА ТЕЗИКОИТ ОМНOГO ЗНАЯТ ;]] № 1 технологична марка на № 1 автомобилен пазар в света - Китай (18 млн. автомобила за 2010 г.) № 1 по обем износ за девета поредна година в Китай и единствен китайски износител на автомобили за Европа с типово одобрение на продуктите си № 1 частен производител на автомобили в Китай и единствена частна компания в Китай със собствена краш-тест лаборатория Пикап Стеед № 1 по продажби в Китай за 13-та поредна година СУВ Ховер № 1 по продажби за 8-ма поредна година в Китай Стеед № 1 в Италия по продажби в своя сегмент № 1 китайски автомобилен бранд на пазарите в Австралия, Южна Африка, Русия и Чили СУВ Ховер № 1 по продажби в сегмента в Чили за 4-та поредна година Стеед № 1 по продажби в сегмента в Чили за 4-та поредна година № 1 китайска автомобилна компания на Рали Дакар. Пилотът с автомобил Great Wall финишира на 22-ро място в крайното classиране през 2011 г.
+2
 
 
Ей ся ми стана ясно, колко сме зле... Щом китайците взеха да инвестират в България, при все че целият запад си изнесе производството там, заради ниския стандарт (+ Мексико и Балканите). Това първо. И второ, като ги произвеждат, после да не би да ги раздават ли що ли???? Ква е тая еуфория у хора с по 300-400 лева заплати. Ние ще ги правим, а някой друг ще ги кара. Аплодисменти за политиците! Българи, стягайте се в кръста и си взимайте съдбата в ръцете и малко по активни в действията, повечко по протестите да си защитавате окрадените права и живот, че не виждам...
+3
 
 
Поправка, сглобява, не произвежда ;) има малка разлика
Aнонимен
на 22.02.2012 г.
+6
 
 
Колко сте жалки и наивни. На гол тумбак чифте пищови.Китайски автомобили синоним на ниско качество. Задавате ли си въпроса защо до сега не станахме производители на нито една известна марка автомобили- Рено 8-10., "Ровър".Да не мислите , че ако бяха читави нямаше да ги лапнат другите страни. Ама на наш ганя живееш в клоаката на Европа може да им се пробута това лайняно нещо.Голям праз.Едно време там сглобяваха чупените москвичи и колелата балкан. Абе какво да ви обяснявам. И премиера изтъпанил се типично в негов стил , две точни приказки не може да върже. Какви смешници сме . Все едно бай Ганю в банята - удря се по гърдите и вика " болгаръ , болгаръ".
0
 
 
Отваря се голям шанс за много фирми в България да станат производители на комплектуващи части за китайските коли. Около 960 позиции има за такива комплектуващи само в един автомобил. До края на годината е възможно да бъдат произведени 4 000 автомобила. А след 4 години да достигнат максималния капацитет от 50 000 коли годишно. Получава се инвестиция с мултиплициращ ефект - освен преките работни места в завода се отваря възможност за още работни места при производителите-доставчици на комплектуващи части.
0
 
 
тоя пуяк трябваше да добави естесвено китаиска =не американска .......
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: