Трайчо Трайков: Щастлив съм, в моя мандат България пак произвежда автомобили

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (32)
17:29 / 21.02.2012
1393
Данните на БНБ сочат, че през миналата година износът на българското машиностроене и приборостроене надхвърлиха най-високия дотогава обем, достигнат в предкризисната 2008 година. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на церемонията по откриване на завода на "Литекс Моторс" за производство на автомобили Great Wall.

По неговите думи, инвестицията в Ловеч ще даде допълнителен тласък в това отношение. На събитието присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов и други официални лица.

Няма как да не съм щастлив, че съм министър на икономиката, по време на чиито мандат отново започва производството на автомобили в България, каза още пред участниците в откриването министър Трайков. Той допълни, че през 2011 г. българското правителство подкрепи с 2.4 млн. лв. изграждането на пътя до завода.

Уверен съм, че това няма да е и последната китайска инвестиция в България, каза още министър Трайков. Той припомни, че България е подписала меморандуми за икономическо сътрудничество с провинциите Джъдзян и Дзянсу. Преговаряме и с Шанхай и провинция Гуандун и сме убедени, че инвестиции ще има и в новата икономическа зона в Божурище, чието планиране и разработване на подробен устройствен план са в много напреднала фаза, допълни той. Очаква се през тази година да започне изграждането на инфраструктурата. Индустриалната зона в Божурище се простира върху 2 млн. кв. м.

Виж коментарите (32)
Още новини от Национални новини:
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...
Борисов: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на правителство, не ми ...
Оперират простреляното от сина на Божанков дете
Той е само на 18, но вече е една от големите надежди на български...
Прокуратурата разследва случая с простреляното дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).