Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трайчо Трайков: Замразяване на икономиката не е имало
Автор: Екип Varna24.bg 09:46 / 16.11.2011Коментари (3)766
© Varna24.bg
Замразяване на икономиката не е имало, има ръст от 1,3% за третото тримесечие спрямо третото тримесечие на миналата година. Това все пак не е достатъчно добре, но същото важи за челия Европейски съюз. Това коментира министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Нулевият ръст е за третото тримесечие спрямо второто тримесечие на тази година. Но това е цифра, която не дава тази сравнимост към която се стремим, обясни още министър Трайков.

"Средният ръст за ЕС е 1,4%. Има няколко страни като нас, които за третото тримесечие спрямо второто са на нула, има няколко, които са с положител растеж, има и три страни, които са с отрицателен растеж, така че картината е сравнително хомогенна", смята Трайчо Трайков. По думите му целия ЕС не е добра картината.

Що се отнася до Бюджет 2012 Трайчо Трайков посочи, че се надяват да не се наложи да се прекроява. "Част от оценките на опозицията са, че бюджетът е плах и може да заложат повече приходи. Други твърдят, че е прекалено оптимистичен и тези приходи не могат да се съберат. Това значи, че колегите от Министерството на финансите са предложили един балансиран продукт", подчерта Трайков.

За увеличаването на цената на природния газ, министър Трайков заяви, че е говорил с ръководствата на ДКЕВР и "Булгаргаз".

"ДКЕВР каза, че поскъпването трябва да е в границите на 4-5 %. Изчисленията ни показват, че не е необходимо да се прави цялото увеличение за компенсиране на недовзетите приходи на "Булгаргаз". Това дружество влачи едни загуби още от времето на "Кремиковци" и те тежат много. Но според ДКЕВР може да се направи с минимално поскъпване и с количествата от Чирен да се справи "Булгаргаз", заяви министър Трайков.

"Надявам се на компетентната и професионална работа на комисията , защото "Булгаргаз" работи с една вносна стока, а цената й се определя от "Газпром". Докато внасяме нещо, което продавача определя цената, възможностите за маневри са много малки. Има начин цените да са по-ниски, това е когато има алтернативен внос, местен добив и конкуренция на пазара. Това е цялата насока на работата ни по газовата тема през последните две години. ", обясни Трайчо Трайков.

Що се отнася до цената на парното, икономическият министър заяви, че топлофикациите ще трябва да се справят с по-скъпа суровина. "Те имат резерви основно в събираемостта. Всяко от дружествата има писмен договор с "Булгаргаз". Топлофикациите трябва да успяват да събират сметките си, а клиентите от своя страна трябва да се възползват от всички възможности за енергийна ефективност, така че да ползват по-малко топлинна енергия", добави Трайков.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Че то кога я размразиха, та тръгна? Нещо не можа да се усети.
+2
 
 
Бог да я прости "българската икономика".Окончателно се превърнахме в колония с цел да генерира обслужващ персонал за другите страни...
+4
 
 
Българска икономика?! Какво,за Бога е това?...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: