Транспортират две от пострадалите деца след снощната катастрофа в "Пирогов"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:58 / 15.08.2022
486
Две от децата, пострадали при катастрофата със сръбски автобус на автомагистрала "Тракия", ще бъдат транспортирани тази сутрин в Детската неврохирургия на "Пирогов". В момента те са настанени в болницата в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

"В момента в болница са настанени 14 души - двама възрастни и 12 деца. Децата са стабилни, с изключение на две от тях. Едното, което беше в по-тежко състояние вчера и за което имахме големи притеснения, е стабилизирано хемодинамично, контактно, адекватно и е в съзнание. Ще се наложат оперативни интервенции. Другото детенце, което е в травматичен шок и с травма на горен крайник, от сутринта е в малко по-тежко състояние. То е с фебрилитет. И двете ще бъдат транспортирани в "Пирогов" със специален екип към 09.00 ч. Имаме уговорка с неврохирурзите там. Възрастните хора към момента са в добро състояние. Единият, който е с ампутиран крайник, е стабилен", допълни министърът на здравеопазването, предаде Нова телевизия.

Създава се организация линейки да откарат до границата децата и и възрастните, които са в добро състояние, откъдето ще бъдат поети от сръбските власти. Психолог вече разговаря с тези, които са настанени в хотел в Стара Загора. Клиничен психолог на болницата обръща внимание на настанените в лечебното заведение. 

Сръбският здравен министър Златибор Лончар благодари на българските власти и медиците ни за бързата реакция.

Припомняме, че в неделя вечер сръбски автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия", в района на Стара Загора. Той е пътувал от "Слънчев бряг" към Белград. Сингълът за инцидента е подаден около 20:30 ч. По неизвестни, за сега, причини, шофьорът се е отклонил от лентата за движение и се е обърнал в канавката. Произшествието е станало на 217-ия  км, в посока София.

Виж коментарите (0)

Още по темата (39):
23.12.2022 Спасителят от АМ "Тракия" получи награда от БЛС
24.08.2022 Пускат под гаранция шофьора на сръбския автобус, който се преобърна на
"Тракия"
21.08.2022 Задавяне със солета обърнало автобуса с децата на АМ "Тракия"
20.08.2022 Лекарят, първи помогнал на децата от катастрофата на "Тракия": Автобусът се преобърна на 10-15 метра пред нас
19.08.2022 Зелен коридор за ранените при катастрофата на "Тракия" сръбски деца
18.08.2022 Последни новини за пострадалите при тежкото ПТП на "Тракия"
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).