Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Транспортният министър: Спираме всички конкурси за ръководни длъжности
Автор: Екип Varna24.bg 15:34 / 17.12.2021Коментари (1)895
© БНТ
Ще развиваме транспорта като високоефективна система, която включва всички видове превози. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на обществено обсъждане за възстановяване на полетите от летище Русе и оптимизиране на преминаването през Дунав мост, предаде БНТ.

Един от начините е разтоварването на шосейния трафик, което трябва да се случи спешно, коментира Събев.

"Държавата трябва да направи благоприятни условия така, че превозвачът да избере желозопътният транспорт. Да се качи на вагон, за да транзитира през България“, каза още той.

Министър Събев добави, че свързването на различни малки мерки и прилагането им като цяло, може да даде необходимото ускорение на преминаването през Дунав мост.

"Всичко е решимо. Ние ще имаме облекчени процедури за преминаване на пътници и товари през Дунав мост. Това е със сигурност. Остана да свършим писмената работа, да се подготвим и да имам много сериозни аргументи, за да имам подкрепа и от колегите в Министерски съвет“, коментира още транспортният министър.

Той бе категоричен, че България не е била достатъчно активна до момента.

"Отговорът е, в документи и факти, че всъщност ние не сме активната страна. Румънците са достатъчно мъдри и предприемчиви, да видят че ако нещо носи полза на тяхното общество, те трябва да го направят. По някакъв начин от 54-а година насам, без изключение, ние не сме били активната страна в българо-румънските взаимоотношения по повод – мостове, хидровъзел и инфраструктура“, каза още Николай Събев.

По време на дискусиите експертите обясниха, че летище Русе към момента е летателна площадка и с малко инвестиции може да стане напълно функционално за обществено ползване. Аеропортът може от април да започне да оперира, ако от страна на държавата и общината бъдат направени инвестиции. Летището ще работи денем при добра видимост за регионална вътрешни полети.

"Имаме уникална ситуация – министерството иска това да бъде направено, разполагаме с подкрепата на другите министри, областният управител и кметът на града работят в синхрон, имаме превозвач с интерес да бъде ползвател, както и добри експерти във въздухоплаването. Сумата не е много голяма – 2.6 млн. лв. Това не е държавна помощ, а е ангажименти на държавата за развитие на инфраструктурата. Така, че да получим финансирането, от което има нужда Община Русе и почваме“, заяви Събев.

Той говори още за необходимостта от разделение на речната и морската администрация, заради спецификата на двата вида транспорт.

"Река Дунав също е приоритет в коалиционното споразумение. Ще положим всички усилия плавателният път да бъде използван 365 дни. Ще започнат и категорични действия по удълбочаване“, посочи министърът, като добави, че Русе в най-скоро време ще излезе от транспортната изолация. "Поех ангажимента да работя в обществена полза, защото каквото съм започнал, съм го довършил. Какви ще бъдат резултатите зависи това колко съмишленици ще имаме“, каза Николай Събев.

По този повод той добави, че всички обявени към този момент конкурси за ръководни длъжности са спрени или предстои да бъдат спрени.

"Това е обвързано с коалиционното споразумение, но и много държим всички ръководни кадри, в нашия случай в Министерството на транспорта, да са годни, да имат качествата да правят реформи и да имат силна мотивация да ги правят. Само аз няма как да го направя, трябва да имам съмишленици. Така че тези, които са кандидатствали, да запазят търпение и да кандидатстват пак, когато бъдат обявени новите конкурси с малко по-различни условия“, уточни министър Събев.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.12.2021 г.
0
 
 
ЯСНО е ще спрете конкурсите и ще назначите ПОСЛУШНИ КАЛИНКИ нали за това ви избраха ТЪПАЦИТЕ .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: