Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Травестит, а не жена е убил българина в САЩ
Автор: Екип Varna24.bg 10:48 / 01.10.2020Коментари (0)1005
©
Мъж, който иска да е жена, е обвинената в убийство на българина Станимир Цанков в Сиатъл. В понеделник прокуратурата в града повдигна официално две обвинения срещу 46-годишната Майкъл Лоуел Робъртс – за убийство от първа степен и нападение от първа степен.  В обвинителния акт пише още, че тя е известна и с името си Джъстин Стефънсън и се идентифицира като жена, предава bg-voice.

48-годишният Цанков беше намушкан миналата седмица при спор с Робъртс, която живеела в небостъргач в центъра на Сиатъл и управата решила да я изгони. Българинът работил като мениджър там.

Според полицията Робъртс намушкала и 43-годишна колежка на Цанков. Жената обаче е в добро състояние. 

Съдът в понеделник отмени и гаранцията за Робъртс от 3 милиона долара и по искане на прокуратурата я оставя в ареста, защото и двете обвинения носят потенциално наказание от доживотен затвор. Полицията арестува жената след 6 часа, в които се беше барикадирала в апартамент в сградата.

Според прокуратурата в Кинг каунти, щата Вашингтон, жената има и "психични проблеми“ и в системата на полицията в Сиатъл е записано, че има склонност към насилие. Властите са били повикани малко преди 11:30 ч. миналата сряда след сигнал за намушкване. Инцидентът се случил в лобито на сградата – Centennial Appartments, която се намира на 4-о Авеню  в центъра на Сиатъл.

Валентин Михайлов е и човекът, на когото позвъняват първо от самата сграда минути след инцидента. Той работи в същата компания и е един от най-близките приятели на Станимир.

"Обади ми се неговата колежка Стефани, която също е ранена. Каза ми да звънна на жена му, за да й кажа, че е наръган, за да не чуе от някой друг“, каза за BG VOICE Михайлов.

При силен дъжд и в продължение на 6 часа властите опитали да изкарат заподозряната от апартамента, в който се била барикадирала. Полицаите използвали електрошоков пистолет при ареста, а жената беше изнесена на носилка, след като успяла да се нареже по време на 6-часовата барикада.

При инцидента жената се нарязала, затова била изведена на носилка

В обвинителния акт прокуратурата описва  “ужасяваща история на заплахи и нападения" на Робъртс срещу работещите в сградата, включително и срещу Цанков. Тя го заплашила с ножовка през юли. А през август размахала пред лицето му кухненски нож.

На 15 септември Робъртс заплашила и Стефани, която е управител на сградата, защото била заключена извън апартамента си. Всъщност на всички живеещи там били дадени нови електронни ключове, но Робъртс не си взела нейния. Тогава тя изригнала към управителката на сградата Стефани: “Ако ме заключите навън още веднъж, ще заколя теб и целия ти персонал", пише в обвиненията.

След този инцидент управата решила да поиска от съда изгонването на Робъртс и ограничителна заповед срещу нея.

“Само осем дни след това, когато обвинената е била изнасяна от сградата, тя е последвала своята заплаха", пише прокурора.

След като заплашила с нож момчетата, наети от управата на
Станимир Цанков и семейството му
сградата да изнесат вещите й, тя слязла по стълбите от 24-ия етаж, влязла в лобито, където видяла Цанков.

Тя започнала да му вика и обижда с нецензурни думи, след което го намушкала с нож в стомаха. Когато неговата колежка Стефани се намесила, Робъртс наръгала и нея, след което намушкала още веднъж Цанков в гърдите – този път фатално.

След това Робъртс се барикадирала в нейния апартамент.

От прокуратурата посочват, че Робъртс няма предишни присъди, но през май е била обвинена в нападение, когато връхлетяла в конферентна зала в Microsoft – фирмата, в която работела срещу добра заплата. Средният наем в сградата, където става инцидентът, е 4,000 долара на месец.

Робъртс била приятна съседка, но преди около година започнала да се държи странно и агресивно, разказват съседи. 

Приятели на починалия българин казват, че е бил човек за възхищение и страхотен приятел. Те създадоха GoFund страница в подкрепа на семейството, която само за три дни събра над 50 хиляди долара. 

Родом от Стара Загора, Станимир Цанков емигрира в Щатите преди повече от 20 години. От 2015-а до днес е мениджър по поддръжката в компанията Екуити Резиденшъл, която оперира сградата, в която се е случила трагедията.

Станимир Цанков оставя след себе си съпруга на име Ваня и син Теодор на 18 години. Когато властите приключат с разследването, тялото му ще бъде освободено от Съдебна медицина и погребано в Сиатъл.

Станимир Цанков е един от първите български рейнджъри.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: