Тренчев: Дядо Николай е заплашвал със смърт Митрополит Кирил

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
17:25 / 20.10.2013
4427
Две седмици преди да умре, Варненският и Великопреславски митрополит Кирил е споделил в разговор с д-р Константин Тренчев, че са му били отправени смъртни заплахи. Синдикалистът разказа това в интервю за предаването "Вяра и общество" по БНТ.

"Имахме 3-часов разговор с дядо Кирил в присъствието на още един свидетел. Говорихме за църквата, за синдиката на свещениците... обърнах му внимание, че хората, ангажирани с тази професия, намаляват. В течение на разговора дядо Кирил спомена, че е бил заплашван с думите: 

"Ще те убия, ще те свърша". Меко казано, прозвуча доста странно, защото не е прието хора с такъв сан да бъдат заплашвани", коментира Тренчев.

На въпрос - кой е отправил заплахата, синдикалистът заяви директно, че дядо Кирил е назовал името на друг митрополит - Николай Пловдивски.

"Сега не мога да кажа дали тези заплахи не са били просто емоционални изблици, защото и свещениците са хора и те се карат помежду си. Но това той го каза и аз не мога да го отрека. Моето впечатление е, че дядо Кирил не беше уплашен. Явно не е взел навътре тези заплахи. След като стана този инцидент с него, аз писах до прокуратурата, че съм имал такава среща, но никой не ме е търсил и никой не ме е питал", разказа Тренчев.

Според него след кончината на митрополита е имало доста странни неща. 

"Това бързане, което настъпи около погребението... все пак за човек от такъв ранг и при най-малкото съмнение би следвало да има задълбочена експертиза. Моето впечатление е, че нещо много набързо стана. Меко казано, противоречи на практиката в това отношение", добави синдикалистът.


Виж коментарите (10)

Още по темата (99):
03.07.2015 Навършват се две години от кончината на митрополит Кирил
09.07.2014 Една година от кончината на митрополит Кирил
14.05.2014 Дадоха голямата награда "Варна" на дядо Кирил
11.05.2014 Митрополит Кирил не заслужавал наградата "Варна"
08.05.2014 Награждават посмъртно митрополит Кирил с награда "Варна"
01.04.2014 Край: Заключиха, че митрополит Кирил се е удавил
Още новини от Национални новини:
Собственик на 20-годишен автомобил няма да може да го продаде у н...
76 години по-късно: Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат по...
Лекари с предложение за ваксините и децата
Социолог: Затъваме, хора
13-годишен ученик е обявен за общодържавно издирване
Властта увери: Не съществува риск да няма машинно гласуване


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).