Трифонов към македонците: Колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:56 / 25.11.2022
1746
Лидерът на "Има такъв народ“ Слави Трифонов излезе с остро обръщение към македонците, по повод зачестилите нападения над български културни клубове в Северна Македония. 

"Колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи и рано или късно ще разберете смисъла на думата “смирение", написа той във Фейсбука си. 

Трифонов се възмути: "Днес се откри български културно-информационен център в Скопие. Гледах по телевизията, имаше толкова полиция, все едно очакваха да дойде възкръсналият Пабло Ескобар. А то някаква стаичка, в която няма нищо, но се казва Български културно-информационен център“. 

Той се обърна към македонците: "И какво ви притеснява толкова, бе хора? Какво ви притеснява от тия малки стаички, които носят името Борис Трети, Ванче Михайлов или Български културно-информационен център? Кое ви плаши толкова, че ги палите тия стаички, стреляте по тях и скоро очаквам да започнете да ги взривявате“. И допълни: "Ааа, колко съм задръстен - плаши ви и ви дразни това, че са български. Защо, бе хора? Нали българският парламент, от който зависеше старта за преговорите за влизането ви в Европейски съюз, в крайна сметка ви пусна. Нямате причина да ни мразите. Имате причина да сте ни благодарни, но вие не сте. И честно казано, докато не запишете българите в Конституцията си, не заслужавате никакви преговори с Европейския съюз“.  

Към публикацията си в социалната мрежа Трифонов сподели и "една българска песен от многообразието на българския фолклор, която пея с огромна любов“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (857):
27.04.2024 Любомир Кючуков: ВМРО-ДПМНЕ ще бъдат в своеобразно менгеме, ако в РСМ се стигне до тяхно управление
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
14.11.2023 Проф. Трендафил Митев: Мотивирани документи ще бъдат изпратени до Брюксел и САЩ по случая с Любчо Георгиевски
Още новини от Национални новини:
На вниманието на всички пътуващи: Правят промени в движението по ...
"Булгартрансгаз" ЕАД стартира обвързващата фаза на процедурите за...
МОСВ работи активно за отразяване на препоръките на ЕК към Национ...
Опасно време на Разпети петък! Варна е предупредена
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Пускането в действие на газовия терминал край Александруполис, ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).