Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трифонов заяви при какви условия ИТН ще влезе в управленска коалиция
Автор: Екип Varna24.bg 18:10 / 13.10.2021Коментари (13)1369
©
Лидерът на "Има такъв народ“ с коментар във "Фейсбук“ за преброяването, "мъртвите души“ в избирателните списъци и гласуването в чужбина. Той обяви и при какви условия ИТН ще влезе в управленска коалиция - ако се приеме за основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване.

"Обикновено на всеки 10 години държавата прави преброяване на всички хора, които живеят в България, независимо дали са пълнолетни български граждани, непълнолетни български граждани или постоянно пребиваващи чужди граждани. Броят се всички хора.

В момента тече преброяване на населението на България и междинните резултати са изключително тревожни. Преброили са се 5 658 000 души или около 82% от населението, според информацията на НСИ.

Тоест, с достатъчна точност може да предположим, че цялото население на България е около 6,7 млн.души.

Сега ще ви кажа, че при последното преброяване от 2011 г. населението на България беше 7 364 570 души.

Това означава, че за 10 години България се е “стопила" с близо 700 хиляди души! Това пък означава, че всяка година България се “стопява" с един град като Велико Търново! Истината е, че през тези 10 години отрицателният естествен прираст и външната миграция са добили застрашителни размери за нас, като нация. А това е ужасно.

Днес България е пред прага на изключително важни избори - парламентарни и президентски. И сега не знам дали на вас ви прави впечатление едно нещо, но на мен ми боде очите. Значи, цялото население на България към днешна дата е около 6,7 млн. души.

А тези дни ЦИК обяви, че за изборите на 14 ноември с право на глас са 6 708 189 български граждани.

Какво излиза? Броят на цялото население на България е равен на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер? Явно, без да знаем, избирателни права са добили и всички над 1 милион непълнолетни българи у нас - децата в училище, децата в яслите и детските градини, бебетата вкъщи. Даже и чуждите граждани са добили избирателни права.

Шегата настрана. Всъщност, истината е доста проста. Големият брой гласоподаватели се дължи на неактуализираните от години избирателни списъци и на наличието на т.нар. “мъртви души" в тях. “Мъртвите души" не са непременно починали хора, макар че допускам в избирателните списъци да има и такива, след като няколко партии за пореден път се опитаха да се регистрират за участие в предстоящите избори с подписите на починали хора.

Със сигурност обаче огромната част от т.нар. “мъртви души" са си съвсем реални хора. Това са българи, които от години живеят и работят в чужбина - дали в Испания, дали в Германия, дали в Турция, дали в САЩ, но имат постоянен адрес в България и фигурират в избирателните списъци в страната. Със сигурност българите с избирателни права в чужбина са над 1 милион. Но години наред българските политици правеха всичко възможно да ограничат гласуването на тези наши сънародници зад граница.

Нали не сте забравили? Политиците нагло им казваха да не им се бутат в краката. Ще ви напомня само наглото ограничение от 35 секции за страните, извън Европейския съюз, което бяха наложили партиите на статуквото. Ограничение, което успяхме да премахнем с предложения от “Има такъв народ" Изборен кодекс в 45-ото Народно събрание.

Трябва да се каже, че присъствието на българите зад граница в избирателните списъци у нас и практически невъзможността те да гласуват, понижава изкуствено общата избирателна активност. От друга страна, така големите партии години наред завишаваха фалшиво процента гласове за себе си.

Невъзможно е над 1 милион българи в чужбина да упражнят конституционното си право на глас в 400, в 700 или в 800 секции зад граница. Тези българи трябва да бъдат включени в политическия живот на родината си, те “имат право на България".

Въобще, на всеки български гражданин трябва да му бъде осигурена възможността да гласува. Само така ще имаме по-честни избори с обективна избирателна активност и избори с по-голяма представителност.

Затова, отсега да е ясно - “Има такъв народ" може да участва само в такава управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване.

Защото България е там, където има и само един българин, и защото всеки има право на глас", пише Трифонов. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Къде си тръгнал бе ЧАЛГАР , ЗАКРИВАЙ КОЧИНАТА ИТН И МАРШ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ , НЕ СТАВАТЕ ТЪПАЦИ .
0
 
 
Ква коалиция бе, ненормалник? Тъпата ти партия няма да вземе и 5%, всички те разкриха какъв палячо си!
+6
 
 
Недопустимо е хора ,които трайно са се установили да живеят в чужбина да имат право да гласуват и да решават проблеми на страна ,която за тях е вече мащеха.Единствено трайно пребиваващите на територията български граждани трябва да имат правото да бъдат гласоподаватели на всякакъв вид избори.
0
 
 
И той не е в час,като Бойко.Народа тъне в мизерия,тока е скъп,пенсиите са ниски.Няма да оправи държавата и Слави !
0
 
 
Много точни и верни думи. Браво, Слави!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 13.10.2021 г.
+7
 
 
Тоя пък и той условия ще поставя! Абе, цървул учиндолски - скрий се, че писна на всички с твоите простотии, особено по изборите!
+4
 
 
Гледай си болното здраве,учиндолско ПРОСТАЧЕ,аман от тъпите ти съвети!
+8
 
 
Не е истина колко е тъп тоя. Някой не му ли обясни, че тези хора в чужбина са в избирателните списъци а преброяването е на хората живеещи в България. Тоест всички извън България са мъртви души.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: