Тригодишният син на Елена Йончева по детски я определя така: Мама работи кучка, която бие Бойко!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:47 / 31.03.2019
2963
Като журналист Йончева отразяваше войни, като депутат от БСП влиза от скандал в скандал Когато някой попита 3-годишния Тео какво работи майка му, той отговаря: “Мама работи кучка, която бие Бойко!"

И със сигурност донякъде има основание, пише "24 часа". Защото майка му - соцдепутатката Елена Йончева, се превърна в основното острие на БСП срещу властта. За 2 години в парламента тя си отвори няколко фронта срещу ГЕРБ и премиера Борисов, съди ги и я съдят. Така че твърдението на Тео определено има основание. “Не знам откъде е чул това, сигурно някой му го е казал. Бях изненадана, едва ли ще го измисли сам", казва майка му.

Името на Елена Йончева в последните две години се свързва само със скандали. Да, тя е свикнала да е на война. Но ако преди като журналист бе в ролята на отразяващ конфликтите в различни точки на света, сега като депутат тя е тази, която ги създава или отвръща на огъня. 

Много преди актуалната днес тема за апартаментите на властта и покрай Йончева имаше апартгейт. В началото на февруари бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров извади документи, че соцдепутатката има 3 апартамента, вила, гараж и магазин в София, както и декари гори. Йончева ги е обявила пред Сметната палата, но Тодоров попита декларирала ли е и парите, с които ги е придобила. Скандалът изплува покрай повдигнатото обвинение срещу депутатката за пране на пари от КТБ, заради което бе поискан и имунитетът ѝ. Според разследващите през офшорна фирма тя е точила пари с репортажи за несъществуващата вече Тв 7. Тодоров показа учредителни актове от фирмите ѝ, както и финансови отчети, от които ставало ясно, че 2/3 от сумите си раздавала като заплата.

“Това са клевети и опити за сплашване и репресия от страна на управляващите. Работата ми като журналист винаги е била публична", каза Йончева. “Договорът е за производство на филми и закупуване на техника. Тази техника е налична, както и цялата документация.

В живота си Йончева е вземала кредит 2 пъти. Преди 10-ина години си купила къща в “Бояна" срещу ипотечен кредит от ДСК. Взела оттам и потребителски, за да я ремонтира и обзаведе. “Но не можех да си изплащам кредита, затова продадох къщата и върнах всичките си задължения към ДСК", обясни тя. А с остатъка от парите от продажбата си купила обявените гори в Панчарево и Горубляне - от частно лице и по пазарни цени. И е готова да предостави нотариалните актове за това.

Битките ѝ с ГЕРБ започнаха още от предизборната кампания, когато подхвана парите за санирането. В отговор премиерът Борисов я атакува, че държавата ѝ е плащала пари за филмите ѝ. Това бе клевета, за която го осъдих, казва Елена.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).