Триковете с роуминга ще струват скъпо на мобилните оператори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:14 / 09.01.2013
879
Триковете с роуминга ще струват скъпо на мобилните оператори. Нови правила ще въведе транспортното министерство. "Готвим законови промени в полза на клиентите", обяви ресорният министър Ивайло Московски пред ТВ7. Той определи като проблем, случващото се по границите на държавите, където местни оператори се борят с чуждите.

"В граничните зони някои оператори имат по-силен сигнал. Така телефонът се прихваща и се започва таксуване на роуминг. Ние искаме местните оператори да известяват клиентите си, че се навлиза в чужда територия. Ако това не се случва, глобата е до 10 000 лева", каза транспортният министър.

От думите му стана ясно, че ако решим да напуснем дадеден мобилен оператор вече ще плащаме 50% от таксите до края на договора, а не както е сега, всички такси.

Постъпило е искане от БДЖ за увеличаване на цената на билетите средно с около 5%, съобщи още министърът транспорта. "Най-вероятно ще я потвърдим, защото дори с това увеличение БЖД ще остане най-евтиният транспорт", допълни той. В момента искането за увеличение се разглежда от "Железопътна администрация" и няколко дирекции в министерството и в най-скоро време ще се излезе със становище. Според Московски причините за недоволството и създаденото неудобство от новото разписание се дължат на недостига на вагони и опитите за оптимизиране на скоростта на бързите влакове.

По повод приватизацията на БДЖ "Товарни превози", министърът смята, че няма причини да се съмнява в експертността, потенциала и възможностите на Агенцията по приватизация във връзка с предстоящата сделка.

"Приватизацията не е самоцел. Без да осигурим значително количество средства в дружеството, няма как да разплатим натрупаните - не от нас - 750 милиона лева задължения. В противен случай няма да има БДЖ", категоричен бе Московски.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).