Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трима български учители номинирани за награда от 1 млн. долара
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 05.11.2016Коментари (0)814
©
Всеки от нас си е мечтал какво би направил с 1 млн. долара. За трима български учители тази мечта може да се окаже реалност, защото участват в конкурса за Глобалната учителска награда 2017 г.

Тя е точно 1 млн. долара и се присъжда от фондация "Варки" под патронажа на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум - вицепрезидент на Обединените арабски емирства, министър-председател и емир на Дубай.

За наградата са номинирани Пепа Николова - учител по български език и литература в Габрово, Ирена Тренчева - преподавател по английски език в Перник и Емилиян Кадийски - учител по информатика от Враца.

"От 23 години съм учител, много ми харесва професията. Срещата с учениците е огромна провокация за учителя, защото той трябва да събере света на знанията със света на човешкото", смята Пепа Николова. Тя е категорична, че добрите резултати на учениците идват с натрупвания във времето. "Най-големият учител е живота", смята тя.

"Аз преподавам от 27 години и бих допълнила, че всеки ден в училище е едно предизвикателство. Всеки ден трябва с нови сили, нови методи и подходи да се работи", смята Ирена Тренчева. Тя смята, че децата трябва да се провокират, за да могат да открият целия си потенциал и да дадат всичко от себе си.

Емилиян Кадийски попада в училище по програмата "Заедно в час" и вече шест години доказва на възпитаниците си и на местната общност, че успехът не е свързан непременно с напускане на страната или родния град. Любимата му мисъл е на Ганди - бъди промяната, която искаш да видиш в света. Освен в училище, той организира и безплатни курсове по програмиране във Враца, като негови ученици вече бележат огромни успехи в професията си като програмисти.

"Наградата наистина е много пари, те трябва да бъдат вложени в нещо голямо и значимо. По-важното е, че България е отличила своите учители и те ще застанат на картата на световните лидери в образованието", казва Пепа Николова за конкурса.

Ирена Тренчева мечтае с наградата да направи "детска градина за възрастни хора", където те да се радват на различни занимания и да не се чувстват самотни.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: