Тръба за заустване на мръсните води изплува на брега на къмпинг "Златна рибка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:46 / 27.01.2020
1907
Морето изхвърли част от тръбата за заустване на мръсните води от Созопол и предизвика притеснения сред местните жители, че може да се стигне до екокатастрофа, която да се отрази на предстоящия летен сезон. Съоръжението изплувало на брега на къмпинг "Златна рибка" и кадри от нея обиколиха социалните мрежи.

Тръбата е част от мрежата за отвеждане в морето за дълбоководно заустване на отпадните води от пречиствателната станция на града, която бе изградена по интегрирания проект за водния цикъл в Созопол, съобщи "24 часа". Той е на стойност 75 млн. лв. и бе реализиран през 2015 г. по времето на бившия кмет Панайот Рейзи.

Общинската администрация вече направила обследване в района и успокои, че риск от екокатастрофа няма. "През тръбата се заустват само пречистени води, а пречиствателната станция работи нормално", казаха от кметството

Според служители на общината проектът бил още в гаранция и фирмата изпълнител на проекта щяла да я възстанови за своя сметка. Кметът Тихомир Янакиев не бе открит за коментар, но според запознати не било изключено да се иска и ревизия на проекта. Заустването на отпадните води на Созопол става на 2,5 км навътре в морето.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).