
ЗАРЕЖДАНЕ...
Търговци разкриха как мамят клиентите, че месото е прясно! | ||||||
| ||||||
Нормалният цвят на узрялото свинско месо е розов, като отива към леко кафеникав. По това време може да се познае, че е прясно и не е внесено от другия край на планетата, коментираха търговци и производители. В много случаи обаче, за да остане месото със свеж розов цвят, производителите използват калиев перманганат - вещество с червен цвят, популярно като дезифектант, както и с антигъбични свойства. Плюсът му е, че е безвкусен и не може да се засечен извън лаборатория. По-възрастните клиенти лесно разпознават "освеженото" месо и го избягват, но масово хората предпочитат именно него, признаха търговци от унгарска верига с клон на пазара "Иван Вазов" в София. Като цяло прясно произведено в България свинско месо може да се намери в повечето от малки бутикови магазини в страната. Те обикновено са на фермери, които са затворили цикъла на производство. Повечето от тях са принудени да продават в собствени магазини, тъй като не могат да смогнат на огромните изисквания на търговските вериги. Такъв производител сподели, че търговска верига им е поискала 5000 лв. годишно, за да продава месото им на щандовете си. Отказват се, защото не могат да издържат. |
Абонирайте се за mail бюлетина ни ! | |
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона. | ![]() |
e-mail: |
Ако днес имаше местни избори във Варна? | |
Аз съм гласувал/а за кмета и отново бих го подкрепил/а | |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета, но бих го подкрепил/а | |
Аз съм гласувал/а за кмета, но вече не бих го подкрепил/а | |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета и отново не бих го подкрепил/а |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg