Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Търговец на автомобили втора ръка: Коли, които съм ги продавал преди 2 години за 7000 лева, в момента са 9000 лева
Автор: Екип Varna24.bg 20:51 / 17.10.2023Коментари (3)1228
©
Цените на употребяваните автомобили през последните няколко години не спират да растат. На пазара за возилата втора ръка у нас се наблюдава липса на достатъчно предлагане.

Купувачите, освен че са ограничени в избора си, трябва да заплащат сравнително високи цени дори за 15-20-годишни коли. Според Огнян Ценов, собственик на автокъща във Враца за високите цени у нас роля играе пазарът на автомобили в Европа.

"В Европа колите са доста по-скъпи, по-трудно се намират в интерес на истината. Аз, като цяло, за Италия говоря, но имам приятели и в Австрия, и в Германия, навсякъде са вдигнати цените на автомобилите по простата причина, така поне ни обясняват тамошните търговци, че няма нови автомобили, съответно няма откъде да си купиш... С две думи - италианците или германците си ги карат старите коли, защото не могат да си купят нови. Купуваме по-скъпо, съответно продаваме по-скъпо. На старите автомобили са много високи цените. Значи имам коли, които съм ги продавал може би преди 2 години за 7000 лева, в момента са 9000 лева... На мен по цял ден ми изпращат автомобили, но аз не мога да ги купя, защото цените, на които ми ги предлагат са като тук, даже може би и по-скъпи...", казва търговецът цитиран от Pariteni.bg.

Колата втора ръка трябва да е икономична и евтина за обслужване, съветва Огнян Ценов. Добавя, че има и сериозна предлагане и търсене на дизелови автомобили. 

Видинчани казват, че според тях цените на колите втора ръка са завишени. Коментират също, че в България караме сравнително стари автомобили и трудно можем да си позволим по-нови. 

"... Завишени са доста цените на колите... Доста са завишени, не мога да кажа защо, нали виждате каква количка карам, карам малка количка... Производството е намаляло в световен мащаб, търсят се коли втора ръка. Трудно може да си позволим по-нови коли, ако спечелим от тотото или ограбим банка... Следя нещата и това, което съм следял е, че има много лъжа за електрическите коли и всичко останало. Къде не е така... Първо за батериите им са много по-екологично нечисти, отколкото тази кола, че е дизел... То е нормално цените на колите да поскъпват с оглед на това, че в един момент имаше един буфер и в момента производителите на автомобили се мъчат тези загуби да ги избият, защото като не си на пазара 2 години. Не са цените от преди 3, 4 години..."

Според изследване на компания, осигуряваща данни за автомобилите, за последните 10 години средната продажна цена на употребяваните коли е скочила двойно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.10.2023 г.
+1
 
 
Навсякъде са вдигнати цените на автомобилите по простата причина...Търговците на тези стари коли които се държат в автосалоните са албанци и сърби! Те повече от 20г. държат пазара на стари автомобили! Изключително трудно се намира кола да вземеш от ръка почти е невзможно! Те просто са навсякъде от малките до големите градове! Та да си дойдем на думата те определят цената пазарна, не чеще е по- различно ако вземеш кола от ръка пак ще те натоварят с голяма разлика от копуването до продаването! Преди 20г. всеки търговец на стари коли в България не продаваше автомобил без да вземе от него 1000лв.печалба това им бе минимума ! Без значение колко е стара и потрошена дадената кола! Та още тогава излезна приказката ,че най-скъпото почистване и измиване е в автосалоните! Почистена измита и полирана кола копувахте за парите си!Позлатихте ги тез търговци още тогава! Сега какво очаквате да е !?
Aнонимен
на 18.10.2023 г.
+1
 
 
Живея в Германия от 5 години. Тук се карат само нови коли,и коли от 5 до макс 10 години. Всички други са експорт. Всички коли са на лизинг,минимална вноска и взимаш Нова кола с гаранция,караш 5 години и връщаш. После взимаш нова и пак така.Тук няма 20 годишни коли на 100/150 000 км. Това е лъжа,има големи глоби за върнати км.Само в България има 20 годишни коли на 150000 км. Нов внос.
Aнонимен
на 18.10.2023 г.
+1
 
 
Да,бе.?? Точно в Германия и в Австрия нямат пари, да си купят нова кола. Я,елате и вижте преди, да дрънкате глупости.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
1-ви юни - Ден на детето
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: