Търговете за спрените два лота на АМ" Хемус" ще бъдат обявени отново

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:50 / 25.04.2016
1148
Търговете за спрените два лота на АМ" Хемус" ще бъдат обявени отново. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред БНР. При прекратените обществени поръчки за двата лота на АМ "Хемус" няма установени незаконосъобразно проведени процедури.

Отсечките вече са разделени на 4 по-малки лота и ще бъдат изградени с национално финансиране, като за целта ще бъдат препроектирани. Първата 10- километрова отсечка от Ябланица до Боаза вече е препроектирана, като проектната скорост е леко намалена, а търгът за избор на изпълнител за нея ще бъде обявен още през май. Препроектирането на останалите лотове предстои да бъде извършено до края на годината. Целта е да се избегнат доколкото е възможно скъпите съоръжения, което да се намали проектната стойност. С отпадането на 2 от тунелите ще се спестят около 150 хил. лв. Надяваме се следващата година да можем да обявим и процедурите за избор на изпълнител и за тях, поясни Павлова.

Солидарна съм към превозвачите, които наистина претърпяха огромни загуби заради безобразията на гръцките фермери, но не трябва да наказваме българите, които са решили да пътуват по празниците, каза Павлова. "Пътна инфраструктура" е изготвила план и е в готовност за обособяване на алтернативни маршрути за пътуващите, в случай че се обяви частична блокада на граничните контролно-пропускателни пунктове, обясни Павлова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).