Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Търси се: Къде е плячката от ограбената митница?
Автор: Екип Varna24.bg 12:53 / 22.01.2020Коментари (0)1086
©
Примамлив слух с вкус на финикийски знаци подлуди жителите на Югозападна България. Според мълвата хилядарките, които бяха отмъкнати от митницата в Благоевград, са заровени в Рила край благовградско село. 

Тази версия внесла пълен смут сред хората в региона. Местните жители дори обмисляли да копаят, за да намерят тези 230 хиляди лева, които бяха заграбени от митницата. 

Криминалистите също смятат, че ценностите са закопани някъде веднага след обира, защото единствено по този начин грабителите си гарантирали свободата.

Тъй като дори в случай, че полицията задържи крадците - без да намери откраднатата сума в тях, няма как да ги обвини и осъди. 

До този момент разследването е в задънена улица и едва ли скоро ще се стигне до залавяне на бандитите. Според една от първите версии на ченгетата  обирът е извършен от служители, които са го планирали дълго време преди това. Именно заради това разследването се фокусирало много сериозно върху хората, които отговаряли за охраната на пачките. 

Освен пари, при обира бяха откраднати и сребърни накити, които няма как да бъдат пласирани. При всеки опит да го направят крадците могат да попаднат в капана на криминалистите. Именно поради тази причина всички в района са сигурни, че парите и другите ценности са заровени още на другия ден след обира. 

Ударът е бил изключително професионален. Използван е заглушител на СОТ, което също доказва, че бандитите са познавали цялата система и са подготвили всичко много внимателно. Проверява се версията за съучастие на охранителите, които четири пъти пристигали на мястото, но не установявали проблем. Не е изключено именно някой от тях да бъде обвинен до дни за дръзкия обир. 

"Лупа.бг" пише още, че край оградата на митницата са намерени някакви косвени улики, но криминалистите крият за какво става дума. По неофициална информация става дума за изпуснати от бандитите лични вещи, но нямало как те да се свържат с престъпниците и да докажат вината им.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: