Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Търсят от великотърновец 9000 лева глоба заради паркиране пред дома му
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 02.12.2016Коментари (4)1022
©
80-годишният Георги Братванов от Велико Търново се жалва, че половин година личния му автомобил престоява неправомерно на наказателен паркинг в града. Мъжът отказва да плати глобата за репатриране на колата и за това тя е достигнала рекордните 9000 лева.

На 27 май т.г. Георги Братованов спрял за кратко пред дома си. Твърди, че паркирал за не повече от 15 минути, но през това време общинският "паяк" успял да вдигне колата му.

"Когато слязох колата я нямаше вече там, нямаше стикер на бордюра, както обикновено и аз се развиках: Кой открадна колата и един от работниците, които санираха блока каза току-що я взе автопяка", разказа пред БНТ Георги.

80-годишният мъж е категоричен, че автомобилът му е вдигнат неправомерно, тъй като знакът, забраняващ паркирането, бил закрит заради строеж. Отказва да плати глобата възмутен, че не може да спре пред собствения си дом.

"Направих жалба до общината, към втория месец получих отговор от управителя на фирмата "Паркинги и гаражи", че колата правилно е взета. Обаче аз какво да направя, минават месеци, писах писмо до омбудсмана", каза Георги.

В момента глобата на възрастния мъж възлиза на близо 9000 лева, сума, която в пъти надвишава стойността на автомобила му. Въпреки това обаче той е твърдо решен да пребори институциите и законите.

"Това нашата държава ми се струва, че от такива фирми като "Паркинги и гаражи", нашата държава отива на гибел. Надявам се да се разследва случая", сподели той.

Управителят на "Паркинги и гаражи" във Велико Търново Иван Ламбов отказа да говори пред телевизионната камера, но обясни, че е добре запознат със случая на Георги Братванов. По думите му служителите на общинския "паяк" са действали законосъобразно и правомерно.

Ламбов показа снимки, направени по време на вдигането, на които ясно се вижда, че знакът, който забранява паркирането, не е закрит. Това е причината санкцията да не се отменя, а наложената глоба да трупа лихви вече половин година.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Абе чудя се в Германия, ако си спре ей така за 10-15мин пред вкъщи, но на платното за движение, какво ли ще се случи, ей така без значение има ли знак, няма ли, закрит ли бил или не?! И дали техните медии биха обърнали внимание на този ревльо, който очевидно е в нарушение, защото заради подобни папардаци и идиоти, къде спират УЖ за малко тук и там, не можем да се движим нормално по улиците, с автомобили или пеш по тротоарите! В нормална държава вече автомобила му щеше да е отнет, в полза на държавата и натрупаната наказателна сума погасена! За да искаш да се спазват правата ти, самият ти трябва да спазваш, но в милата родина, искаме само ние да сме прави!
0
 
 
Да си беше платил глобата навреме, а не да се прави на тарикат.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: