Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close




«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
”биец, наръгал с нож 42 пъти бившата си жена, излиза предсрочно на свобода
јвтор: ≈кип Varna24.bg 10:50 / 02.07.2020 оментари (5)1256
© ƒарик
–евнив убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение усп€ва да си спести половината наказание. “ова става €сно от определение на съди€ ѕет€  рънчева от —офийски€ градски съд, пише "Ѕългари€ ƒнес".

 расимир —амарджийски извършва кървавото престъпление през €нуари 2010 г. в пловдивски€ комплекс "ƒжи€ бийч", където работи 28-годишната му половинка. ƒвамата са в обтегнати отношени€, а 34-годишни€т мъж полуд€ва от ревност, когато разбира, че јни има нов при€тел, който ще отглежда общата им дъщер€ √аби. ѕодивели€т  расимир намушква 42 пъти с ножа любимата си и тръгва да си ходи.  олежка на јни се провиква, че т€ още диша, а килърът се връща, за да € довърши.

"—ега вече ще умреш!", обръща се за последно към половинката си. —поред патоанатомите жертвата се е задавила със собствената си кръв и е починала в адски мъки. ƒва дни по-късно е тр€бвало да се гледа дело за защита от домашно насилие по сигнал от младата жена. "”бих јни, защото € обичах", признава душманинът й пред криминалистите.

»звърших нещо ужасно и непростимо. «атворът ме научи на смирение и на това, какъв тр€бва да бъда. ћол€ ви с ц€лата си душа да ми дадете шанс да докажа на обществото, че съм се променил към по-добро. »мам възрастна майка, н€ма кой да се грижи за не€. –азкайвам се искрено за стореното", казва —амарджийски пред съда. “ой лежи на топло 10 години и 4 месеца, още 3 години си спест€ва с работа. ћагистратите решават да го пуснат 6 години и 5 месеца предсрочно.

«а целта му помага и работата като барман и сервитьор, какъвто е бил  расимир и преди да влезе в панделата. «ад решетките той изпълн€ва различни длъжности, включва се в провежданите спортни и културни меропри€ти€, помага доброволно за подреждането на библиотеката в затворническото общежитие в " ремиковци". ѕоследно се труди като барман в —лужебен бар 2.

 аторжниците и затворническата администраци€ €вно са изключително доволни от приготв€ните от килъра напитки и коктейли. «а  расимир се застъпва лично и шефът на ÷ентрални€ софийски затвор ƒесислав “райков, който подкреп€ молбата за свобода на осъдени€. «аседанието се провежда чрез видеоконферентна връзка заради коронавируса.

ќт из€влени€та на затворническата управа става €сно, че на —амарджийски е предложено да остане барман като гражданско лице на трудов договор, ако бъде пуснат. ќтчита се това, че при извършваните ревизии не са отчитани материални вреди и злоупотреби. ќт съдебното решение не се разбира дали килърът е склонил да приеме предложението и да ходи да разлива напитки на съкилийниците си, с които е прекарал последните 10 години. —поред началника на затвора с работата във ‘онд "«атворническо дело" ще бъде направена успешна и благопри€тна стъпка за бъдещата ресоциализаци€ на  расимир.

«а скандално бързото освобождаване на убиеца помага и чистото му затворническо досие, в което липсват налагани наказани€. ѕървоначално той обитава кили€ в пловдивски€ зандан, след което е преместен в софийската пандела заради адресната си регистраци€ в кв. "’р. —мирненски" и заради специфичната си трудова дейност.

"—амарджийски е изпълн€вал с лекота наложените законови изисквани€ и отзивите за поведението му са повече от добри. ѕрогресивната система е постигната в сво€та ц€лост. ѕоследователно режимът му е сменен от "строг" на "общ", а впоследствие от "общ" на "лек", отбел€зва шефът на затвора.  расимир дори е награждаван многократно, включително с домашен отпуск. ѕри него е намал€л и рискът от рецидив от 36 на 15 точки.

"—амарджийски демонстрира трайни нагласи за законосъобразно поведение, усвоил е умени€та си за контрол, подобрил е способността си за вземане на самосто€телни решени€ и адекватното разрешаване на всички проблеми и е приел отговорността за извършеното правонарушение", изтъкват и магистратите.

≈динствени€т проблем пред касапина от "ƒжи€ бийч" е да активизира връзките си с близките и семейството, посочват от затворническата администраци€. —поред получената информаци€  расимир все пак има подкрепата на роднините си. ѕо време на процеса той не усп€ва да погледне в очите родителите на јни, които плачат за дъщер€ си в съдебната зала.

"ќт ц€лата си душа обичах жена си, а детето го обожавам. Ќикой н€ма право да отнема човешки живот, нито дори да убие куче, а аз лиших детето си едновременно и от майка, и от баща", лее крокодилски сълзи и душманинът на младата жена. ќсвен за убийството той има и присъда от 1 г. за хулиганство по дело на —офийски€ районен съд.








«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
Ѕоклук тр€бва да изгниеш в адски мъки. ≈дин истински мъж колкото и да е не желан от една жена не би посегнал на живота и. “акива хора не знам как живеете как спокойно заспивате че сте отнели неправомерно човешки живот кой ви дава това право вие не сте господ. Ѕил се разка€л боклук си се родил и такъв ще си умреш н€ма как да се промениш м€стото ти е в затвора.
0
 
 
"–евниви€т убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение усп€ва да си спести половината наказание. “ова става €сно от определение на съди€ ѕет€  рънчева от —офийски€ градски съд, ", ”ј”, бравос на таквиз милосърдни съдии, какво толкова е направил изрода, само 42 пъти е намушкал непокорната "любима " ! ј ако беше намушкана дъщер€ й, такава ли милозлива щеше да бъде !
0
 
 
".... в затвора попаднал на хора и станал човек..."! рЯШЫ
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ћай 2022 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
–еформи в Ѕƒ∆
—едем трупа, заровени в гориста местност, откри ћ¬– край —офи€
–азмирици в ”крайна
ўе изникне ли нов град в местността јркутино? »ма опасност гора да стане жертва на бетона!
“¬ и шоу сезон 2021/2022 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg

«а реклама:
“арифи (виж)
тел.: 0887 45 24 24
office@mg24.bg

≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2022 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: