Убиец с доживотна присъда осъди държавата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
08:27 / 09.10.2018
1631
Юри Юриев, който излежава доживотна присъда заради убийството на мъж в град Велики Преслав, осъди Главна дирекция “Изпълнение на наказанията" заради лоши условия в ареста,съобщава Дарик. 

Той е поискал 50 000 лв. обезщетение и над 38 000 лв. лихва за това, че всеки ден от октомври 2009 г. до юни 2010 г. и от април до юни 2011 г. Юри се жалвал от унижения, срам, неудобство, емоционални страдания и преживян психически стрес. Описал, че трите тесни килии, в които го настанявали, били без прозорци, дневна светлина, вентилация, нямало тоалетна и отопление, не бил извеждан и на разходки.

Административният съд присъжда, че Главна дирекция “Изпълнение на наказанията" дължи 650 лв. обезщетение за 323 дни престой в лоша килия.

Според магистратите стаичките за задържане са имали прозорци и възможност за дневна светлина. В килиите обаче липсвала достатъчно жилищна площ, постоянен достъп до санитарен възел.

Припомняме,че Валентин Христов и Юри Юриев от Велики Преслав получиха доживотната присъда заради жестокото убийство на  48-годишния Мехмед Тефиков.Обезглавеният труп на Тефиков беше открит на 10 октомври 2009 г. в близост до църква "Архангел Михаил" във Велики Преслав. По-късно главата на убития беше открита в избено помещение на намираща се наблизо новострояща се сграда.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).