Убиецът Пабло от Разград - домашен насилник, антиваксър и вегетарианец. Сам показал къде са частите от трупа на жена му

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:18 / 16.12.2021
1319
След 3 дни в неизвестност снощи около 1 часа след полунощ е било открито тялото на 40-годишна жена от Разград, съобщиха на брифинг от  Апелативната прокуратура във Варна.

Трупът на Силвия е била заровен на 4 различни места в района на западната промишлена зона на града.

Мястото е било посочено от 44-годишният ѝ съпруг- Пабло Санчес – роден в Мексико, с испанско гражданство. Той е направил пълни самопризнания, заяви директорът на Областната дирекция на МВР Диян Минков.

Мъжът е задържан за 24 часа, тече разследване от Окръжен съд – Разград за определяне на мярка за неотклонение.

"Аз имах възможността да проведа едночасов разговор с него. Той е изключително ерудиран човек, млад, завършил е икономика в Мексико Сити, работи на летището в Тенерифе на висока позиция в диспечерската служба. За негово съжаление той загуби борбата с разградските криминалисти. Той беше изградил едно удачно алиби - сочеше места, които бяха далеч от жилището, в което е убил Силвия", каза от своя страна окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Той поясни, че убийството е извършено в жилището на родителите на Силвия. Казвал че е бил на тренировка в парка.

Видели са го на обаче камерите и въз основа на тези доказателства той се е  пречупил по време на разпита и е направил признания.

"Ще бъде уведомено посолството на Испания. Трите деца са под грижите на баба им и дядо им, които са на преклонна възраст. По ирония на съдбата разкриването на убийството съвпадна с рождения ден на най-голямото дете, което е на 15-16 години. Другите две са на 8 и на 5 години“, допълни Тодоров.

"Зад библейския му вид се крие един зъл демон“

По думите на Тодоров, Пабло Санчес е регистриран на територията на държави от Западна Европа за насилие към жени.

"Той владее най-малко 4 езика, вегетарианец и антиваксър. Не е казал причината за убийството. Не е и готова съдебно-медицинската експертиза, така че не знаел какво непосредствено е причинило смъртта на жената. Вероятната причина за убийството обаче е болезнена ревност“, допълни окръжният прокурор на Разград.

Санчес може да получи наказания от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Утре Окръжният съд в Разград ще гледа мярката за неотклонение на убиеца. Работата по случая тече и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Разград.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев даде казуса с "Мама и Аз" на службите
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).