Убиецът на Андрея учил само в първи клас, откраднал от нея 300 лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:46 / 12.01.2020
2468
17-годишният Аксел Олеков, който бе задържан и направи пълни самопризнания за жестокото убийство на 18-годишната Андреа Руменова в белослатинското село Галиче, е влязъл в къщата на момичето през отворен прозорец.

Младежът, който е криминално проявен, е изнасилил момичето, след което я е пробол няколко пъти в областта на шията. Андреа е издъхнала за минути. Тялото й бе открито около 8.40 часа вчера, а няколко часа по-късно криминалистите стигнаха до Аксел и неговия братовчед Десислав и ги задържаха.

Къщата на дядото и бабата на младежите е срещу семейния дом на убитата ученичка. Пред БНТ дядото на задържания заяви, че той е учил само в първи клас, а родителите му пък са в чужбина. Криминалистите цяла нощ издирваха ножа, с който се предполага, че Андреа е била убита, ключа от дома й и червен портфейл, който също е бил изчезнал. По информация на братовчеда на момичето вътре е имало 300 лв., които баща й е изпратил от Англия. 

Вчера пък Аксел е бил забелязан да си купува дрехи, маратонки и техника. След задържането му, разследващите са претърсили дома на дядо му.

"Моят внук не е рецидивист. Не е имал отношения с Андреа. Аз го гледам, но не живее при мене. Смятам, че е нереално това, дето го говорят", заяви дядото на Аксел - Олег Красимиров.

Следствените действия със задържания за жестокото убийство продължават. Младежът е транспортиран в следствения арест във Враца. Срещу него все още няма повдигнато обвинение.

По случая е започнато досъдебно производство за умишлено убийство по особено жесток начин, а утре се очаква от прокуратурата да дадат пресконференция.

Виж коментарите (0)

Още по темата (25):
25.11.2020 Убиецът на Андрея от Галиче е съгласен с получената присъда
07.11.2020 Бащата на жестоко убитата Андреа от Галиче: Живея в кошмар
03.11.2020 Убиецът на Андрея влиза в затвора за 18 години
02.11.2020 Бащата на зверски убитата Андрея: Моля ви не ме оставяйте сам в ден, в който трябва да бъдем заедно!
02.11.2020 Започва делото за убийството на Андреа от Галиче
19.10.2020 Братът на зверски убитата Андрея почете паметта й по трогателен начин
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).