Убиецът на Елена не се разкайвал, бил удовлетворен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
12:55 / 31.08.2017
1378
Главният секретар на МВР Младен Маринов призна, че има пропуск в работата на служител на МВР по отношение на оръжието, с което мъж уби бившата си съпруга в заведение в София на 18 август.

Извършителят не се разкайвал за постъпката си, казвал, че е удовлетворен, обясни Младен Маринов пред Нова тв.

Още в началото на разследването стана ясно, че разрешителното за пистолета е изтекло. "В случая има пропуск на служител на служба КОС, който е трябвало да направи мониторинг на изтеклите разрешителни и да предприеме действия за прибиране на оръжието", каза Маринов.

Той посочи, че миналата година имаше разпореждане на прокуратурата за проверка и тогава са установени много хора с изтекли разрешителни.

"Пистолетът е трябвало да бъде върнат, когато е изтекло разрешителното. Ако не го направи и бъде хванат, започва досъдебно производство", обясни Маринов.

Убитата Елена е разполагала с ограничителна заповед по отношение на мъжа. По думите на главния секретар на МВР във фаталния ден тя се обадила на телефон 112, за да съобщи, че съпругът й я нарушава.

"В хода на разговора е казала, че се е отдалечил и вече няма нужда от помощ. След което е отишла в 6-о Районно и пуснала съответната жалба, че е нарушил ограничителната заповед. Това не е първият случай, в който има данни за нарушаване на ограничителната заповед. Полицията действа веднага, когато има конкретика и непосредствена заплаха. В случая колегите не са го приели като конкретна заплаха. Има много такива случаи", заяви Маринов.


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).