Убиецът на Георги пуснал сода каустик в супата на съученик!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:24 / 18.04.2019
2382
24-годишният Венилин Трампов е убиецът на родения в Пловдив Георги Гривнев /41 г./, който бе намерен удушен в  гората край разклона за селата Турян и Пещера. Трампов го удушил на поляна в самия Смолян, на 3-4 км от мястото, на което е намерен трупът на Гривнев. Убийството е станало на 28 март т.г. по тъмно, след като Георги Гривнев същия ден е пуснат на свобода от затворническото общежитие над Смолян. Венелин използвал за помагач за пренасянето на трупа до разклона край Турян Марин Терзийски от Раковски, с когото закарали тялото и го затрупали с клони.

Двамата са признали вината си на разпити днес, заяви на брифинг по случая окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов. Мотивите за убийството са както от личен характер, така и от користни цели, каза Деянов. Шефът на РПУ-Смолян Костадин Бундов уточни, че повече са надделели за убийството мотиви от финансов и битов характер. "Извършителят на убийството и неговият помагач са заподозрени и установени от разследващите за по-малко от 24 часа, Смолян може да спи спокойно, че полицията и прокуратурата си вършат работата“, заяви окръжният прокурор.

Убиецът и жертвата се познавали от съвместното си пребиваване в затвора. Венилин е излежавал присъда до 8 март т.г. за грабеж. 20 дни е бил на свобода, преди да изчака да пуснат Георги и да го убие, пише "Смолян прес". За убийството го грози присъда от 10 до 20 години затвор.

Венилин е стар познайник на полицията, има присъди още от 17-годишен, когато лежи в Бойчиновци като непълнолетен за първата си кражба. Следват още 12 присъди за кражби и грабежи. През 2012 г. е осъден и в Пазарджик за опит за убийство на съученик. Заедно с друг ученик пуснали сода каустик в супата на съученик в ТВУ "Ангел Узунов“ в Ракитово през 2010 г. Последната присъда, за което лежи 3 години и четири месеца в затвора, е за брутален грабеж в хранителен магазин в центъра на Смолян, в който Венилин нахлу с пистолет. Марин също като Венилин е на 24 години.

Преди да бъдат приведени за следствени действия за убийството в Смолян, двамата са били задържани по друго престъпление с разпореждане на Районна прокуратура – Пловдив.

Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
11.07.2020 Георги от Пловдив е убит жестоко заради ревност в гей триъгълник
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).