Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Убийството в Пловдив: Николай заварил Мария гола, по бикини, с провиснала назад глава
Автор: Цвети Тончева 15:08 / 11.05.2022Коментари (0)1506
© Varna24.bg
Николай Янакиев, обвинен в убийството на съпругата си при условия на домашно насилие, разкри потресаващи подробности от последния битов скандал, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В днешното заседания на съда той отново поиска да дава обяснения, като за пореден път каза, че се признава за виновен за смъртта на жена си, но не признава да е имало домашно насилие. Той не отрича да я е удрял, но не бил искал да я убие.

За пореден път той нарече 38-годишната Мария "моето момиче“, като каза, че много съжалява за това, което е станало. Според него Мария се е наранила сама от подматрачната рамка, когато си е лягала пияна. "Обичах я много и още я обичам. За мен животът свърши без нея“, каза Николай. Той твърди, че Мария е била жива, когато я е оставил да си легне в спалнята, а той се преместил да спи на ъглово диванче в кухнята.

Подсъдимият разказа, че когато в злополучния ден се прибрал от работа, Мария била вече пияна, не можела да говори разбрано. Той видял, че матракът в спалнята е напикан и го изкарал, за да съхне. Застлал на негово място олекотено одеяло. Намерил на земята и празна половинлитрова бутилка от алкохол. Мария гледала агресивно и започнала да го провокира с думи. Правела винаги така, когато е пила.

Николай бил купил една бутилка алкохол, за  да си пийнат вкъщи след работа, както обикновено. Той направил салата и сипал по една чашка и на двамата, въпреки че тя вече била агресивна, но не изглеждала много пияна. Минали около час-два, мъжът и решил да й ограничи алкохола, защото нещата ставали нетърпими.

Като излизала на терасата да пуши, тя започвала да вика и псува по него на майка, заплашвала го, че ще го отрови или заколи. Мария не искала да спре да пие, настоявала да й сипе още едно и когато той отивал до тоалетната, го издебвала и си наливала. Така бутилката останала почти празна, като от нея Николай бил изпил не повече от 200 грама. Другото изпила тя. Агресията на жената станала още по-голяма.

"Започна пак да ме псува, бутах я да се укроти, но тя търсеше да си сипе още алкохол“, разказа Николай. Тогава излязла до денонощния магазин, откъдето да си купи. Когато  се върнала отново, викала на мъжа си, че ще го убие и тръгнала да го удря със стъклена бутилка от безалкохолно.

Николай я спрял, като я блъснал. Сбили се в кухнята. Минало всичко, започнали отново да си говорят. Озовали се в спалнята. Тя попитала къде е матракът, а той и отговорил, че го е извадил да съхне, защото е напикан. Тогава Мария започнала да му крещи: "Педера**, нищо не става от теб“. Николай избеснял и измъкнал една летва от подматрачната рамка, като започнал да я налага.

Ударил я около 3-4 пъти и видял, че по ръката и гърба и се образуват синини и се спрял. Тя не викала. Хвърлил летвата и отишъл в кухнята, за да си легне. Но твърди, че докато я е биел, Мария е била жива и стояла права до прозореца. Посред нощ се събудил и тръгнал да се мести в спалнята. Там видял Мария, пропаднала между дъските на подматрачната рамка, гола, по бикини, с провиснала назад глава. Когато я вдигнал, усетил, че е вече изстинала. Разбрал, че е мъртва. Веднага се обадил на тел. 112. И слязъл, за да посрещне линейката и разследващите.

Днес адвокатите на подсъдимия поискаха да бъде повторена тройната съдебно психиатрична експертиза, за да се установи какво е било неговото психично състояние, бил ли е адекватен и дали е можел трезво да прецени действията си. Съдът обаче не прие това искане, като каза, че всичко е изяснено. В експертизата се твърди, че той е психично здрав, но е бил пиян.

Защитниците поискаха да се разпита и още един свидетел по делото – работодателят на Николай, но съдът не допусна този разпит.

Подсъдимият отбеляза, че двамата с Мария си живеели добре, докато тя не започнала да пие редовно с нейна братовчедка. В свидетелски показания същата тази жена твърди, че убитата е имала алкохолна зависимост още от ученическите си години, дори е лежала в клиника за лечение на алкохолици. Твърди, че Мария често е споделяла, че мъжът й я бие, но нямала къде да отиде, ако се раздели с него. Свидетелката твърди още, че Николай ревнувал жена си, като дори я хванал веднъж с любовник.

Николай обаче отрича всичко това, дори изтъкна, че не е знаел, че тя е била зависима от алкохола още като ученичка.  Двамата са искали много да си имат бебе, дори са започнали инвитро процедура. Парите за това му давал неговият шеф. Той можел да каже много за характеристичните му данни. Но той така и не бе допуснат до разпит.

Очаква се съдът да се произнесе за присъдата по-късно днес.



Още по темата: общо новини по темата: 4
11.05.2022 »
10.12.2021 »
30.07.2021 »
30.07.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: