Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Убитата в Пловдивско Красимира спяла с пушка до леглото
Автор: Екип Varna24.bg 09:47 / 28.01.2022Коментари (0)913
©
Убитата на 11 септември 2020 г. в дома си в калояновското село Бегово млада майка на две момиченца Красимира Куковска се е страхувала за живота си. Тя спяла с въздушна пушка в стаята си, разкриха източници от разследването срещу обвинения в убийството на 21-годишната жена Любомир Петров.

Заплахи

Според приятели на жертвата в дните преди да бъде убита, Краси е получавала заплашителни телефонни обаждания. Затова е държала оръжие в близост до леглото си. Парадоксът е, че убиецът й я е застрелял именно с това оръжие. Впоследствие се е опитал да прикрие пред разследващите какво наистина се е случило и първоначално е заявил, че приятелката му и майка на двете му дъщери Красимира Куковска се е самоубила. Срещу тази защитна версия обаче веднага скочиха всички приятели на младата майка, а доказателствата по време на разследването опровергаха думите на Любомир.

Двамата с Красимира се познавали покрай това, че в село Бегово живеели бабата и дядото на Любомир. Самият той и родителите му живеели в съседното село Сухозем. Красимира останала сираче, след като майка й починала при катастрофа, а малко след това от мъка заболял и баща й, който също починал. Покойните й родители оставили на Красимира десетки декари с насаждения, които младото момиче продължило да обработва. Тя без проблем въртяла цялото стопанство, оставено й в наследство от родителите й. Печалбите не били никак малки и Красимира била доста добре материално. Някъде в този период в живота й се появил Любомир. Според близки на жертвата той планирал предварително "свалянето“ на богатата наследница. Въпреки че имала пари, Красимира живеела скромно и не парадирала. Била само на 17-18 години, но се отдала на това да продължи бизнеса със стопанството, наследено от родителите й.

Историята

Любомир в същото време не бил добре материално и връзката с Красимира му донесла парите, с които той толкова много обичал да парадира, разказват близки на младата майка. През 2018 г. двамата се събрали да живеят на съпружески начала и за няма и 2 години Краси му родила две дъщерички. В това време обаче Любомир не работел, навиквал работниците на жена си по полето, харчел безогледно парите й. По данни на прокуратурата той се запознал и сближил с жената, защото разбрал за нейното добро финансово положение. По време на съвместното им съжителство, за да няма скандали, Красимира се съобразявала и удовлетворявала материалните желания  на Любомир. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, колекция от скъпи часовници, както и с въздушна пушка.

През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто. Любомир не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи пари, които Красимира му предоставяла. Наред с това момичето разбрало, че Любомир й изневерява. Тя на няколко пъти го хващала, че той си чати с различни други жени.

Когато пострадалата установила, че финансовите средства са намалели значително, му поставила условие да ограничи разходите. Скандалите се задълбочили. Любомир обиждал жената, заплашвал я и ставал агресивен.  Красимира не се оплаквала в полицията, защото агресията била само словесна.

Няколко дни преди убийството  Красимира поискала да се разделят, което допълнително влошило отношенията им.  По нейно настояване той си събрал багажа и се изнесъл от дома й в с. Бегово. Обвиняемият не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместният живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийството на Куковска, цялото имущество на жената, чрез децата,  ще остане за него.  

Престъплението

На 11 септември 2020 г. Любомир на два пъти ходил до дома на Красимира Куковска в с. Бегово и настоявал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата, без да бъде пуснат доброволно от собственичката, и се промъкнал в стаята, където тя спяла. Младата майка се събудила и изправила, изненадана от появата му.  В стаята била оставена пушката, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от ситуацията, като взел оръжието и стрелял към гърдите на Красимира. 

Проектилът попаднал в сърцето й и жената починала буквално за секунди. Любомир се обадил на родителите си, на приятели и подал сигнал на тел. 112. Пред всички той представил случая като самоубийство. Обяснявал, че Красимира и той пак се скарали и тя решила да се самоубие от отчаяние. Затова била хванала пушката и с палец била натиснала спусъка. Така Любомир разигравал близо две седмици разследващите, пише "Телеграф". После обаче доказателствата опровергали версията му и Любомир се оплел в собствените си противоречиви показания.

Междувременно дъщеричките на Красимира били дадени за отглеждане не на кого да е, а именно на родителите на Любомир. Близки роднини на убитото момиче са завели дела да си върнат децата.

Обвинението

Само преди дни от Окръжната прокуратура в Пловдив внесоха в съда обвинителен акт срещу 21-годишния Любомир Петров. Обвинението срещу него е, че извършил умишлено убийство в условията на домашно насилие и с користна цел. След убийството Любомир бил задържан, но близо година по-късно бил пуснат на свобода със съдебно решение срещу 80 бона парична гаранция. От прокуратурата протестираха и седмица по-късно обвиняемият отново бе върнат зад решетките.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. Междувременно приятелите на Красимира продължават да движат петицията в социалните мрежи, с която искат убиецът на младата майка да лежи до живот в затвора.



Още по темата: общо новини по темата: 15
30.01.2023 »
14.07.2022 »
24.01.2022 »
24.09.2021 »
10.08.2021 »
03.12.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: