Учител по латински език от Пловдив с благородна мисия в "Стани богат"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:59 / 08.12.2018
1705
Явора Опрова е дългогодишен преподавател в Медицинския университет в Пловдив. Специализирала е в Солун, владее старогръцки и латински и още пет съвременни езици. Увлича се от история и е част от новия хоров състав на университета. В играта "Стани богат" я отвежда предизвикателството да провери знанията си, както и каузата да постави паметна плоча на големия дарител на Пловдив търговецът Димитър Кудоглу.

За делото на Кудоглу Явора Опрова научила, след като неин студент - родственик на дарителя, ѝ подарил книга за създаването на Дома на благотворителността и народното здраве. Сградата, на чието място днес се намира Централната поща, била дарена от Димитър Кудоглу на жителите на Пловдив.

Явора Опрова ще търси съдействие от Община Пловдив, тъй като смята, че паметната плоча трябва да е на мястото, свързано с най-голямото дело на Кудоглу. Преподавателката обяви каузата си и в играта "Стани богат". Благодарение на знанията си Явора спечели 10 000 лева и стана първият участник, стигнал до втора сигурна сума, без да използва жокери.

Източник: БНТ

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).