Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Удар на полицията! Разбиха ферма за марихуана край Брястовец!
Автор: Иван Сотиров 12:33 / 30.07.2021Коментари (0)738
Шест лица, съпричастни към отглеждането на нива с конопени растения в землището на село Брястовец, са задържани от служители на отдел "Криминална полиция", отдел "Разследване", сектор "Специализирани полицейски сили" и "Специализирани тактически действия" към ОДМВР - Бургас и Районни управления – Поморие, Несебър и Пето районно управление - Бургас. На трима от задържаните са повдигнати обвинения и мярката за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Спец-операцията стартирала на 28 юли когато в село Брястовец  служители от отдел "Криминална полиция" задържали семейство от село Дъбник и 26-годишен несебърлия. Тримата обитавали вила, разположена в близост до Брястовец, ползвана за отправен пункт, от който се черпела вода за поливане и се съхранявали торове и добитата марихуана.

При претърсването на вилната постройка са намерени и иззети 3 кг суха зелена листна маса и глави от съцветия, реагирали при направения полеви наркотест на марихуана, както и две торби със суха листна маса - канабис. Извършен е щателен оглед, като е констатирано, че нивата с конопените растения представлява специално заградено насаждение с близо 460 растения, снабдени със система за капково напояване, захранвана от вилната постройка посредством помпи. Открити са и множество торове, с които нивата е подхранвана.

В лек автомобил "Сузуки Витара", с бургаска регистрация, собственост на 44-годишния "градинар" от Дъбник, паркиран в близост до вилната постройка в Брястовец, са открити и иззети 500 гр суха зелена листна маса, реагирала при направения полеви наркотест на марихуана. В жилището на 26 годишния несебърлия, разположено в кв. "Черно море-3" също е открита суха зелена листна маса / марихуана/.

Паралелно с действия по задържане в Брястовец в района след кръговото движение между Поморие и Каменар, служители от сектор "Специализирани полицейски сили" към ОДМВР - Бургас и Районно управление – Поморие спрели лек автомобил "Мерцедес", с бургаска регистрация, с който се придвижвали двама 26- годишни мъже от Ахелой. В багажника на автомобила е открита и иззета торба, съдържаща около 100 грама суха зелена маса / марихуана/,  а в дома на единия от мъжете е намерена паричната сума от 8 000 лв. в копюри от по 100 лева, за чийто произход безработния мъж не могъл да даде адекватно обяснение.

По същото време в Несебър служители от отдел "Криминална полиция" съвместно със служители от сектор "Специални тактически действия" към ОДМВР - Бургас задържали 30-годишен несебърлия, в чийто дом, разположен на несебърската улица "Отец Паисий“, е намерена и иззета отново суха зелена листна маса / марихуана/.

По случая в ОДМВР - Бургас е образувано досъдебно производство. Проведени са множество действия по разследването, разпитани са свидетели и след докладване на събраните материали в Окръжна прокуратура – Бургас, спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление мярката за задържане е удължена до 72 часа.

Работата по случая продължава от служителите на отдел "Криминална полиция“ и отдел "Разследване“ към ОДМВР - Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: