Удължиха програмата "Топъл обяд" за хората в нужда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:34 / 31.03.2020
1012
Програмата за предоставяне на топъл обяд за нуждаещи се ще бъде удължена до 19 юни 2020 г. За целта на Агенцията за социално подпомагане бяха отпуснати 5,1 млн. лв. от държавния бюджет, като разчетите са средствата да покрият нуждите на около 50 000 души. От утре до 21 април 2020 г. общини и райони на общини ще могат да кандидатстват за финансиране, като ще трябва да направят подбор на потребителите на услугата.

От топъл обяд могат да се възползват самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и с доходи под линията на бедност. Общините ще запазят всички възможности за подбор - сигнали от граждани, отворена телефонна линия, информация от доставчици на социални услуги и институции и др., за да се гарантира, че помощта ще достигне до най-нуждаещите се. Приготвената храна – супа, основно ястие, хляб и десерт (поне веднъж седмично), ще се доставя до домовете. В момента от услугата се възползват 20 000 души в страната.

Подробна информация за реда и начина за кандидатстване е публикувана на интернет страницата на Агенцията за социално подпомагане.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).