Удължиха забраната за улов на есетрови риби в нашите води на Дунав и Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:06 / 29.01.2016
1130
Забраната за улов на есетрови риби в българската акватория на река Дунав и Черно море се удължава с 5 години, считано от 1 януари 2016 г. Това се определя в съвместна заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Целта на решението е опазване и съхранение на есетровите популации от вида: руска есетра, чига, пъструга и моруна.

До 1 януари 2021 г. се забранява и пренасянето, превозването и продажбата на есетрови риби и продукти от тях уловени в българската акватория на река Дунав и Черно море. Заповедта не се отнася за риболов, пренасяне, превозване и продажба на тези видове и продукти от тях, отглеждани в специализирани обекти за аквакултури. При случаен улов, есетровите риби трябва незабавно да се връщат в съответния воден обект, от който са уловени.

За първи път петгодишна забрана за експлоатацията бе въведена през 2012 година поради влошеното състояние на дивите есетрови популации.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Синдикатът на железничарите отново в протестна готовност: Какви с...
Автоинструктор: Високата скорост е единствената причина за тежкит...
Ще се поемат ли лекарствата за децата със синдром на растежа от Н...
Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване в чужб...
Няколко области са предупредени с жълт код за интензивни валежи
Излезе най-новата прогноза за вторник


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).